Dolkun İsa, hazırlayıp sunduğum Vizyon programında bazı açıklama ve serzenişlerde bulundu.

Dolkun İsa'nın Türkiye'ye girişi yasak!

Dolkun İsa, Uygur davasına baş koyduğu için kardeşi Çin'de ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış.
Ülkeleri dışında yaşayan diğer Uygurlar gibi ailesinden uzun süredir haber alamadığını, 
Türkiye'nin ikinci vatanı olduğunu ve hasret kaldığını, Türkiye'nin burnunda tüttüğünü Türkiye'ye girişinin yasaklanmasını anlayamadığını, yasağın gerekçesini bilmek istediğini söylüyor. 

Doğu Türkistan'lı kardeşlerimiz Dolkun İsa'nın bütün dünyada dolaşabiliyorken ikinci vatanım dediği Türkiye'ye girişinin yasak olmasını anlamadıklarını, bu duruma derinden üzüldüklerini ifade ediyorlar.

Dolkun İsa, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı ve arkadaşları ile birlikte İngiltere'de 4-7 Haziran 2021 tarihlerinde Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı zulümleri ve soykırımı  Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi'ne de taşıdı. 14 tanık ifade vermiş ve mahkemede bir o kadar da uzman bulunmuş, tanıklardan birisi de Dolkun İsa idi.

İngiltere'de görülmekte olan dava Doğu Türkistan için çok önemli bir davadır ve önemli bir sürecin başlangıcı olma potansiyelini barındırmaktadır. Ayrıca mahkeme dünya kamu oyunda büyük yankı uyandırmıştır.

Dolkun İsa, şu anda uluslararası arenada Çin zulmüne karşı mücadele veriyor.
Doğu Türkistan halkının önderlerinden olan Dolkun İsa'nın kişisel olarak yasal bir engeli yoksa Türkiye'ye girebilmeli. 

Türkiye Dolkun İsa ve Uygur Müslümanlarının ikinci vatanı.

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı 

Dolkun İsa'nın Türkiye'ye giriş yasağı kaldırılmalı. Ya da GİRİŞ YASAĞININ HAKLI GEREKÇESİ VARSA tüm açıklığı ile açıklanmalı. Uygur kardeşlerimiz gönül koymaktalar.

Mazlumun gönül kırıklığı ve hüznünün manevi neticelerinden bahsetmeye hacet yoktur.

Yabancılara vatandaşlık verilmesi meselesi!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ve Türkiye'yi bekleyen  her gün katlanarak  büyüyen tehlikeler!
Kanımız canımız olan mazlum ve mağdur Uygur kardeşlerimiz için Türkiye vatandır. Ata yurdumuz Doğu Türkistan'da büyük zulüm ve soykırım yaşamaktalar elbette Türkiye onlara kol kanat gerecek ve gereğini yapacaktır.

Bizim bahsettiğimiz konu YABANCILARA  vatandaşlık verilme konusudur.

Türk Vatandaşlığı çok değerlidir.

Türkiye çok değerlidir.

Yabancıların Türk vatandaşı olabilmeleri için 250 bin dolar karşılığı gayrı menkul/daire ya da herhangi bir menkul/ yatırım yapmaları Türkiye'ye getirdikleri 250 bin doları beş yıl Türkiye'de tutmaları karşılığı Türk Vatandaşı olabilmekteler

Yabancılara bu şartlarda vatandaşlık verilmesini başından beri yanlış bulduğumu yazdım, söyledim. 
Önüne gelen 250 bin dolar karşılığı toprak ya da konut alıp Türkiye'de beş yıl 250 bin doları tuttu diye vatandaş olmamalı olamamalı.

Yabancıların konut almaları özellikle İstanbul'da daire fiyatlarının astronomik rakamlara yükselmesine sebep oldu. Kendi vatandaşlarımızın daire sahibi olma hayalleri böyle giderse  başka bahara kalıyor gibi.

Komşu ülkelerden bu yolla vatandaşlık alanlar olduğu gibi başta Çinliler olmak üzere  Avrupa ülkelerinden ve Rusya'dan ise özellikle  Antalya ve sahil yörelerinden daire ve TOPRAK  almak sureti ile TÜRK VATANDAŞI olmaları hususu önemli ve tehlikeli bulduğumuz bir konudur.

Çinlilerin ayrıca Fabrika ve ARAZİ aldıklarına ve  stratejik olarak şirket alırken ŞİRKET ÜNVANINI DEĞİŞTİRMEDİKLERİ,  ARAZİ ALIMLARINI sahip oldukları FABRİKA adına aldıkları  ve Türk ŞİRKET YÖNETİCILERİNİ çalıştırmaya devam ettirdikleri ve diğer çalışanları yavaş yavaş Çin'den getirip Türkiye'ye yerleştirdiklerine dair pek çok yerden haberler geliyor.

Bu durum normal bir durum mudur!?

En tehlikeli olanı da budur.

Türk Vatandaşı olmanın bedeli bu kadar ucuz olamamalı!
Önümüzde büyüyerek devam eden sorunla karşı karşıyayız.
Vatandaşlık hususu parasal/dolar konusu olamaz! 

Bir an önce gereği yapılmazsa telafi edilemez hata olarak görmekteyim.

Başka ülkelerde böyle uygulamalar emsal gösterilemez!
Türkiye HİÇ BİR ÜLKE İLE KIYASLANAMAZ!

250 bin dolara TÜRK VATANDAŞI olunacabilecekse, Türkiyeli olunacak idiyse ÇANAKKALE'DE bıyıkları terlememiş  "TOKAT'IN ONBEŞLİLERİ" niye şehit oldular ki!.. diye sorulduğunda ne cevap verebiliriz ki!

Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Kinyas 3 yıl önce

Bence bu önemli şahıs ve bu önemli konulara parmak basan tek yazarsınız. Tebrik ederim. Allah razı olsun.

Avatar
Mehmet Bozdoğan 3 yıl önce

Yüreğinize sağlık.