DOĞU TÜRKİSTAN'DA ÇİN TARAFINDAN UGULANAN SOYKIRIMA karşı olarak düzenlediğimiz imza kampanyamız ve BM'lere Yaptığımız Müracaat ile ilgili bilgilendirmedir.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E MÜRACAATIMIZI YAPTIK NETİCESİNİ BEKLİYORUZ

"İmza kampanyamıza destek olunuz"

Diyerek İMZA KAMPANYAMIZI BAŞLATMIŞTIK VE BM'YE MÜRACAATIMIZI YAPTIK

Yaptığımız müracaatı ve kampanyamıza davet yazımızı TARİHE NOT DÜŞMEK İÇİN tekrar sizlerin bilgilerinize sunuyorum.

Kampanyamızı destekleyerek DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİN YALNIZ OLMADIKLARINI GÖSTERMİŞ OLDUNUZ. Verdiğiniz destekten dolayı şükran duyuyoruz sağolun var olun. Bizler biliyoruz ki daha yolun başındayız ama gene biliyoruz ki başlamak bitirmenin yarısıdır.

ZULÜM SONA ERENE DOĞU TÜRKİSTAN BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞUNA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR.

Bizler;

Halis ÖZDEMİR

Gazeteci, Yazar, TV Program Yapımcı ve Sunucusu

Doç. Dr. Ömer KUL

İsa Alptekin Vakfı Başkanı

Dr. Muhittin CANUYGUR

Doğu Türkistan Vakfı Başkanı

Hidayetullah OĞUZHAN

Uluslararası Doğu Türkistan STK’ları Başkanı Evrensel İnsan Hakları Sivil İnsiyatif

çalışma grubunu oluşturduk ve deklarasyona son şeklini verdik.

BM İNSAN HAKLARI YÜKSEK KOMİSERLİĞİ'ne müracaat etmek üzere hazırladığımız deklarasyon dilekçemize siz değerli okurlarımdan imzalarınız ve bu konuda bizi yalnız bırakmayacak akademisyen, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının imza desteği konusunda da gayretiniz, ve katkılarınız la kampanyamızı başarı ile sonuçlandırdık.

Haksızlık karşısında susanlardan olmamak dileğimizle ekteki metni imzanıza sunmuş ve büyük desteğinizi almıştık.

İmzanıza sunduğumuz dilekçe örneğini aşağıdaki linkle tekrar bilginize sunduk.

İmza kampanyası dilekçe örneği linki;

https://forms.gle/NkHe9A3FemG5jaah6

"Evrensel İnsan Hakları Sivil İnsiyatif" çalışma grubu olarak,

İMZA KAMPANYAMIZIN AÇIKLAMA METNİNİ VE BM'YE müracaat dilekçemizi TARİHE NOT DÜŞMEK ve MÜCADELEMİZE ZULÜM SONA ERENE DOĞU TÜRKİSTAN BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞANA KADAR SÜRECEK olduğunu tekrar ilan ederek sizlere sunuyoruz.

Ne mutlu bu kutlu yolculuğumuzda bizimle birlikte olanlara. BM'ye sunduğumuz dilekçemizin hazırlanmasında destek ve yardımlarını esirgemeyen çok değerli kardeşlerimiz Şevket KANAT ve Av Faruk KELEŞTİMUR'a çok teşekkür ederiz.

Allah'a emanet olunuz.

Vesselam..

Halis Özdemir

Gazeteci Yazar

TV Program Yapım ve Sunucusu

 ...

 

https://drive.google.com/.../1OvU.../view...

Doğu Türkistan- Sivil İnsiyatif

...

BM GENEL KURULU,
BM EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYİ,
BM ULUSLARARASI ADALET DİVANI,
BM İNSAN HAKLARI YÜKSEK KOMİSERLİĞİ,
AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ BAŞKANLIKLARINA,


2016 yılından bu yana Doğu Türkistan’da (sözde Uygur Özerk Bölgesi) insanlık tarihinin yüz karası olarak kabul edilen Hitler'in Nazi kamplarına ve Stalin’in Gulaglarına benzer sözde “eğitim kampları” açıldığı ve BM Genel Kurulunda da ifade edildiği şekliyle 1 milyonun üzerinde Uygur ve Kazak etnik azınlığın buralarda belirli sürelerde tutulduğu bilinmektedir.

Çin resmî açıklamalarına göre bu sözde kamplarda “aşırılık ve ayrılıkçılık ile mücadele, meslek edindirme ve kanunlar hakkında bilgilendirmeler yapıldığı” ifade edilmişse de, sözde eğitimini tamamlayıp bir şekilde hür dünyaya çıkabilenlerin şahitlikleri yanında bölgeye davet edilen gazetecilerin bir kısmının gözlemlerinden anlaşıldığı kadarıyla Çin devlet yetkilileri gerçekleri gizlemektedir. Bununla birlikte Çin resmi gazetelerindeki haberlerden öğrendiğimiz şekliyle Çin resmi görevlilerinin, insanların evlerinde rızaları dışında 1 ila 3 ay arasında yatılı kaldığı, genç kızların Çinli erkeklerle evlenmeye zorlandığı, sözde aşırılık ve ayrılıkçılık ile mücadele adına bölge halkının dini ve milli değerlerinin aşağılandığı, insanlara kamplarda yaşadıklarını kimseyle paylaşmayacağına dair kefaletnameler imzalatıldığı, Çin Komünist Partisi’ne sadakatin olmazsa olmaz bir hedef olarak belirlendiğine dair ciddi insan hakları ihlalleri yaşandığı anlaşılmaktadır.

Hiçbir delil ve mahkeme süreci olmadan, keyfi olarak milyonlarca insanı rızalarına mugayir bir yere toplamak ve buna “eğitim kampı” adını vermek kabul edilebilir bir durum değildir. 20. yüzyılda Hitler ve Stalin gibi diktatörler tarafından ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı kampların 21. yüzyılda Çin Komünist Partisi eliyle yeniden ortaya çıkmış olması, insan hakları savunucusu bizleri olduğu kadar, hak ihlallerinin ortadan kaldırılması adına kurulmuş uluslararası güzide teşkilatlar olarak sizleri de tedirgin ettiği kanaatindeyiz. Keyfi uygulamaların, hakaret, işkence, tecavüz gibi ağır insan hakları ihlallerinin sıradanlaştığı sözde eğitim kamplarının ivedilikle kapatılarak, uluslararası bağımsız komisyonlarca araştırılmasını, tespit edilecek ihlallerden Çin Devlet yetkililerinin sorumlu tutulmasını ve Doğu Türkistan’da insani normların hayata geçirilmesini arz ve talep ediyoruz.

Çağrımıza destek olmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşların aşağıdaki formu doldurmasını rica ederiz.

EVRENSEL İNSAN HAKLARI SİVİL İNSİYATİF GRUBU

SÖZCÜ: Doç. Dr. Ömer KUL ( İsa Alptekin Vakfı Başkanı )

HEYET ÜYELERİ:

Halis ÖZDEMİR (Gazeteci, Yazar, TV Program Yapımcı ve Sunucusu )

Hidayetullah OĞUZHAN ( Uluslararası Doğu Türkistan STK'ları Başkanı )

Dr. Muhittin CANUYGUR ( Doğu Türkistan Vakfı Başkanı )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.