BAŞIMIZ BÜYÜK DERTTE!..

Önce Suriyeliler şimdi Afganlar!

Suriye'nin BOŞALTILMASI İSRAİL'E KOLAY LOKMA YAPILMASI ve Afgan kaçaklarla Türkiye'nin PAKİSTAN'A Benzetilmesi Meselesi...

Son zamanlarda sektör haline gelen kaçak eğitimsiz vasıfsız Afgan kaçakların da Türkiye'ye gelmesi ile Türkiye "Pakistan" olma yolunda hızla ilerliyor.

Suriyelilerin ve Afganların Türkiye'ye doldurulması bir projedir, önlem alınmazsa BAŞIMIZ BÜYÜK DERTTEDİR!

Suriyeli sığınmacılar üzerinden politik tartışmalar üst perdeden ve sorumsuzca hamaset ve demogoji ile dikkatsizce  yaklaşmak işin boyutunu, tehlikesini ve gerçeğinin üzerini örtmeye yetmez. Hükümet Suriyeli sığınmacılar konusundaki hatalardan ders çıkarmalı, siyasetçiler de  İKTİDAR MUHALEFET YAKLAŞIMINDAN ZİYADE MİLLİ DURUŞ SERGİLEMELİDİR.

Suriye, emperyalist ABD ve müttefiklerinin acımasız saldırıları sonunda Irak, Yemen, Libya'da olduğu gibi yakıldı yıkıldı mahvedildi insanlar evlerinden yurtlarından edildi. Milyonlarcası hayatını kaybetti.
Ekonomik imkanı olanlar, iyi eğitim almış başta doktor, akademisyen ve bilim insanları AVRUPA ülkelerine gittiler, Avrupa ülkelerinin vasıflı, ekonomik durumu iyi olanları kabul ettikleri biliniyor.

Türkiye'ye gelince genellikle mesleği olmayan ekonomik imkanı olmayan çoğunlukla eğitimsizlerden oluşan beş milyonun üzerinde Suriyeli on yıldır Türkiye'de yaşıyorlar.

Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Süriyelilerin yüzde sekseni Suriye'ye tekrar dönmeyeceklerini ifade ediyorlarmış.

Türkiye'ye beş milyon civarında geldikleri ifade ediliyor. EMİN OLUN ŞU ANDA BEŞ MİLYON oldukları söylenemez. Suriye'den bu kadar büyük kitleyi koparmak demek Suriye'yi zayıf düşürmek ve Suriye üzerinde hesabı olanların ekmeğine yağ sürmektir.

Suriyeliler ülkelerine dönmeli ve ülkelerine sahip çıkmalılar.

Suriyelilerin TÜRKİYE'de RAHAT olarak YAŞAMAYI TERCİH ETMELERİ KABUL EDİLEMEZ!.. Ayrıca bu durumu kabul etmeyenlerin azımsanamayacak oranda olduğu bilinmelidir. Toplum rahatsızdır.

AYRICA GELİNEN DURUM MAZLUMLARA SAHİP ÇIKMAK OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ!
Suriye'den can güvenliği gerekçesi ile ülkemize sığınmışlardır. Ancak ÜLKEMİZE YERLEŞMELERİNE SURİYEYİ BOŞALTMALARINA İZİN VERİLEMEZ!

Böyle giderse;
Merhum Erbakan'ın "SURİYENİN BOŞALTILMASI ve İSRAİLE KOLAY LOKMA YAPILMASI" tesbiti ve uyarısı gerçekleşmiş olacaktır. Türkiye'ye ise beş milyonun üzerinde SURİYELİNİN EĞİTİM İŞ AŞ SAĞLIK hizmetleri kalmış durumda olduğu anlaşılıyor. Türkiyenin Suriyeli sığınmacılar için harcadığı rakamın ise elli milyar doların üzerinde olduğu zaman zaman açıklanmakta ise de bazı Suriyeliler kendileri için AB'nin Türkiye'ye para verdiğini düşünmekteler. Oysa AB tarafından SÖZ VERİLEN altı milyar Euro olmasına rağmen KENDİ KONTROLLERİNDE HARCAMASI YAPILAN VE PROJE BAZLI PARA MİKTARI İKİ MİLYAR EURO CİVARINDADIR.

Yani TÜRKİYE'NİN SURİYELİLER İÇİN HARCADIĞI sivil yardım kurumları hariç ELLİ MİLYAR DOLAR  para Suriyeliler nezdinde GÜME GİTMİŞ GÖRÜNÜYOR!

Eee ne diyelim BALIK BİLMEZSE HALIK bilir!

Sığınmacılar konusunda Türkiye açısından süreci doğru yönetemeyen sorumlu ÖNGÖRÜ YOKSUNU YETKLİ BÜROKRATLARIMIZA ne demeli. Umarım AFGANİSTAN kaçakları konusunda aynı hatayı yapma gafletinde bulunmazlar.

"Afgan kaçaklar" AFGANİSTAN'DA çözüme kavuşturulmalı durdurulmalıdır.

Türkiye nüfusunun onda birinden fazla yabancıların yaşadığını düşünürsek başta Suriyeliler Afganistanlılar Çinliler İran Suud Mısır'dan ve Avrupa ülkelerinden gelip TÜRK VATANDAŞLIĞI sonrasında ise SEÇME VE SEÇİLME hakkını elde etmeyenler de hele bir  SEÇME VE SEÇİLME HAKKI kazansınlar, siz o zaman görün gümbürtüyü. Siyasi partilerimiz başta Suriyelileri ve diğer yabancılar için "OY" hesabı yapmaya başladıklarında! Nasıl ve neler konuşuluyor olacak acaba?

Suriyelilere hamiyet perverlik göstermek misafir perverlik göstermek, ekmeğini aşını paylaşmak bu milletin mayasında genetiğinde olan hamiyet perverliği gereğidir. Ancak gelinen noktada yapılanlar Suriyelilere yardım etmek olabilir mi? Ülkelerini boşaltmışlar. Daha müreffeh gördükleri daha gelişmiş gördükleri Türkiye'de kalmak ve bu sonucu tabiileştirmek olsa olsa "SURİYE'NİN BOŞALTILIP İSRAİL'E YUMUŞAK LOKMA OLMALARINA" bilerek veya bilmeyerek alet olmak değil midir? diye sormak hakkımız değil mi?

Her nasıl yapılacaksa yapılmalı SURİYE'NİN BOŞALTILMASINA İZİN VERİLMEMELİ SURİYELİLERİN ÜLKELERİNE DÖNMELERİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILMALIDIR.

Türkiye'ye SIĞINMAK ZORUNDA OLAN UYGURLAR gibi sığınmak zorunda olanları hariç tutuyorum. Çünkü Türkiye mazlumların sığınağıdır. Tarih boyunca böyle olmuştur. Türk milleti din ırk farketmeksizin mazlumlara kucak açmıştır. Benim söylediğim İPİNİ KOPARANIN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK VİZESİZ GİREBİLDİĞİ KAÇ ÜLKE VAR? Mesela kaçak yollarla Türkiye'ye gelmiş Afrika'lı  Afganistan'lı ve komşu ülkelerden ne kadar biliyor muyuz? 

Bu mazlumlara sahip çıkmak olabilir mi! Olsa olsa ülkeyi "YOL GEÇEN HANINA" çevirmek değil midir? Ayrıca bazı istismarcı iş verenler bu insanları asgari ücretin altında çalıştırmak sürati ile emeklerini sömürmekteler bu da işin başka hazin yanı.

Öyle bir manzara var ki evlere şenlik!

Suriyeli Araplar Kürtler Nusayriler Türkiye'ye geldi diye sevinenler var!
Türkiye'nin DEMOGRAFİK YAPISININ BOZULMASININ kime ne faydası var!?
Nasıl bir öngörüsüzlük nasıl "ırkçı" sığ yaklaşımdır! Mazallah Türkiye'de istikrarsızlık olmasının kime ne faydası olacak? 

Türkiye'de kaçak yollarla gelmiş komşu ülkeler vatandaşları Afganistanlılar  Afrikalılar ve adını dahi duymadığımız ülkelerden kaçak yollarla Türkiye'ye gelen yabancılar TÜRKİYE'DE GÜVENLİK KONUSUDUR uyuşturucu başta olmak üzere pek çok konuda tehlikeli süreç yaşanmaktadır.

ABD ve müttefiklerinin bölgemiz komşu ülkelerini istikrarsızlaştırdığı dolayısı ile de Türkiyeye  bölge ülkelerinden gelen insanlara ülkelerine dönmeleri hususunda aktif çözümler üretmeli bölge ülkelerinin boşaltılmasına duyarsız kalmamalıdır.

Türkiye'nin demografik yapısının bozulmasına göz yumamayız.

Suriyeliler ülkelerine kesin olarak gönderilmeli Türkiye'de onlara yapılan harcamalar Suriye'de gene onlara harcanmalıdır.

SURİYE'NİN BOŞALTILMASI İSRAİL'E YEM OLMASI elini kolunu sallayarak kaçak yollarla ülkeye gelen adını dahi duymadığımız ülkeler ve komşu ülkelerden gelen yabancılar TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNUDUR!

BEKA konusu ve GÜVENLİK  konusu hatır gönül konusu ve PARTİZANLIK konusu değildir! ve olamayacağını söylemeye gerek yoktur.  "Bizim parti" yapıyor sessiz kalalım demeye kimsenin hakkı yok!

"Canım Suriyeliler de Afganlar da kardeşimiz" demek sorunu çözmüyor sorunu büyütüyor. Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmasının sonuçlarını düşünebiliyor musunuz. 

Türkiye yol geçen hanı olamaz! Olmamalı..

İş işten geçmeden gereği yapılmalıdır..

Kalın sağlıcakla.

Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.