“ASLA BİR APTALLA TARTIŞMAYIN.. SİZİ KENDİ SEVİYESİNE ÇEKER VE SONRA TECRÜBESİYLE SİZİ YENER. DIŞARIDAN BAKANLAR DA HANGİNİZİN CAHİL OLDUĞUNU ANLAYAMAZLAR..”

demiş MARK TWAİN hoca..

Anlayan beri gelsin bu tümcelerdeki mantığı.. Aptalın ne güçlü mantığı varmış ki sizi kendi seviyesine çekebiliyor.. Ayrıca diğer bir üstün özelliği de, tecrübesiyle sizi yenebiliyormuş.. Bu yetenekli kişi aptal değil, akıl kurnazı.. Şeytana pabucu ters giydiren biri..

Asıl meselemiz aptal görünen bu akıl kurnazları ile her fırsatta tartışılması gerektiğini kabul etmiş olmamızdır.

Zira bilgisi geniş insan karşısında aptalın beden gücü hâkimiyeti dışında, başarısından söz edilemez, ancak akıl kurnazı çıkarcıları, ortak akıl noktasında buluşturmak zordur. Siyasi ekonomik ve sosyolojik alanların her noktasındaki farklı yaklaşımları nedeniyle..

Okuyan, sorgulayan, yorumlayan, yapıcı, üretken, girişimci ve verimli kişileri aptallar nasıl kendi seviyesine çekebilir, yenebilir?

Bu mümkün mü?

MARK TWAİN.. Haaa şöyle bir genelleme yapmış olsaydı, yerden göğe kadar haklıdır derdim..

Bilen, bildiğini kötü yol ve eylemlerde kullanan çıkarcılarla asla tartışmayın.. Çıkara dair söylemlerle sizi kendi yanlarına çeker, aldatırlar, ahlaksızlaştırırlar... Dışarıdan izleyenler de hanginizin diğerine göre doğru kişiler olduğunuzu anlayamazlar.,

Tıpkı ülkemizdeki bireylerin ORTAK AKIL noktasında buluşamadıkları gibi..

Bunların tümü mü aptal?

Ancak doğru, dehlize açılan delik, zindana süzülen bir ışıktır..

Karanlıklara tutulan bir fener, ruhlara bir aydınlıktır..

Doğrular kimi tarafından yanlışla yer değiştirilse, yanlış algılansa da aptallarla dahi tartışılmalı sonuna kadar savunulmaya devam edilmelidir bence..

O nedenle TWAİN’e katılmıyorum.. Dinleyenler doğruları seçemiyorsa, onlar da tartışılan aptal konumundadırlar.

Vatan şairimiz Namık Kemal “Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar” demiştir ORTAK AKIL için.. MARK hoca haklı diyenler de olsa, ben NAMIK hoca’nın dediğini doğru bulurum..

Kaldı ki, Aptala atom çekirdeği kadar doğru bir şey öğretmek de mümkündür.. Zihin özürlü olsa bile, bazı edinimler elde etmesine yardımcı olunabilir. Aptallık cehaletle gölgelenmişse onun bilgi kazanma şansı çok daha yüksektir.

DOĞRULARI YÜCELTMEYE DEVAM ETMELİYİZ ÜLKEMİZDEKİ ORTAK AKIL İÇİN.

Siyasi platformlardaki çok diplomalı deve dişi ekabirlere bakıyorsunuz, politik doğrularda bile uzlaşı sağlayamıyorlar.. Sadece politik doğrularda mı? Hayır, her konuda… Çevrelerinde onca uzman, konularında bilgi dağarcıkları yüksek elemanlar, ekipler varken..

Onların da ortak akıl noktasında zafiyetleri olduğunu görürsünüz.. Ya parti çıkarı ya da siyasi lider sultasına boyun eğdikleri için..

Çoğu bilim adamı bilgi ve mesleki ilkeleri konusunda ne sultanlara ne despotlara boyun eğmemişken, bir kısmı da Mevali (azad edilmiş köle) adamı gibi duygularının tutsaklığında yaşamaktalar..

Edebiyat, ekonomi, sanat, medya sosyal yaşamın her noktasında, kendi özü ve temsil ettiği mesleğin vizyonunu ve etik yönlerini unutarak yaşadıklarını görürsünüz.,

ORTAK AKIL ÜRETİLEMEYEN TOPLUMLARIN, PARLAK BİR GELECEĞİ DE YOKTUR..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.