Fransa'nın sembolleri arasında yer alan 856 yıllık Katedral için sabotaj söz konusu olabilir mi?

Ben 2019 Yılı için olacak olayları yayınlayan Ekonomist Dergisi'nin kapağına baktım. Fransa ile ilgili acaba bir proje var mıydı? Orada dikkati çeken şey Mahşerin 4 Atlısının resmiydi. Peki Mahşerin 4 Atlısı nedir ? 

 İncil de geçer bu 4 atlı.

Mahşerin dört atlısı, Vahiy Kitabı’nın 6’cı bölümünün 1-8 ayetlerinde tanımlanır. Dört atlı, zamanın sonunda gerçekleşecek farklı olayların sembolik tanımlarıdır. Mahşerin ilk atlısından Vahiy 6:2’de söz edilmektedir: “Bakınca beyaz bir at gördüm. Binicisinin yayı vardı. Kendisine bir taç verildi ve galip gelen biri olarak zafer kazanmaya çıktı.”  Bu ilk atlı, büyük bir olasılıkla kendisine yetki verilen ve kendisine karşı çıkan herkesi fethedecek olan Mesih-karşıtı’ndan söz etmektedir.

Mahşerin ikinci atlısını Vahiy 6:4’de görmekteyiz: “O zaman kızıl renkte başka bir at çıktı ortaya. Binicisine dünyadan barışı kaldırma yetkisi verildi"

Üçüncü atlı Vahiy 6:5-6’da tanımlanır: “Bakınca siyah bir at gördüm.

Binicisinin elinde bir terazi vardı. Dört yaratığın ortasında sanki bir sesin şöyle dediğini işittim: ‘Bir ölçek buğday bir dinara, üç ölçek arpa bir dinara. Ama zeytinyağına, şaraba zarar verme."

Mahşerin üçüncü atlısı, büyük bir olasılıkla ikinci atlının savaşlarının sonucunda gerçekleşecek olan büyük kıtlıkla ilgilidir.

Mahşerin dördüncü atlısı, ölüm ve yıkımın sembolüdür. Daha önceki atlıların bir birleşimi gibi görülmektedir.

Dergi baskınından bu yana Fransa'ya karşı düzenli olarak suikastlar ve terör olayları yapılıyor. Peki bu noktada neden Fransa önemli?

1-AB'nin Almanya ile kurucu ortağı.

2-Avrupa Ordusu kurmaya karar verdiler, Almanya ile anlaşınca ABD düşman kesildi.

3-Trumph geçen aylarda Fransızlara ABD olmasaydı bugün Almanca konuşuyordunuz diyerek 2 Dünya Savaşındaki kurtarmayı hatırlattı.

4-Sonuç olarak AB'yi zayıflatmak isteyen ve Gizli bir savaş içine giren ABD'nin düşmanlığı 7-8 senedir sürüyor. Ekonomi Savaşları-İngiltere'den Brexit meselesi hep bu konum içinde değerlendirilmelidir.

NOT: Fransız zengin ailelerinde biri 100 Milyon - diğeri ise 200 Milyon Euro restorasyon bağışı yapmaya karar verdiler....Katedral büyük semboldür...

Hıristiyanlıktaki ilk büyük Mabet Ayasofyadır.

Avrupada Kilise Ayasofyayı örnek alarak Katedralleri yapmaya başladılar.

O yüzden Katedraller kutsaldır...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.