Bugün bizler için önemli bir gün!

Nitekim Nisan Savaşları da dediğimiz Dört Gün Savaşı,  Azerbaycan ve Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin askeri birlikleri arasında 1-2 Nisan 2016 arasındaki geceden itibaren başlayan çatışmalardır.

Nisan çatışması, 1994'te ateşkes anlaşmasının imzalanmasından bu yana Dağlık Karabağ'daki en şiddetli karşılaşma olmuştur. Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin, Terter İline bağlı Talış köyü çevresindeki yükseklikler, Cebrayil iline bağlı Lele tepesi yükseltisi ve Cocug Mercanlı köyü, Goranboy iline bağlı Gülüstan köyü, Terter iline bağlı Kazaklar köyü ve Azerbaycan'ın Sugovuşan (eski adı Madagiz) köyündeki çatışmalar  Azerbaycan Mehmetçiğinin zaferiyle sonuçlandı.

Terter bölgesi 1-4 Nisan 2016 yılında düşmandan temizlendi ve önenli stratejik menzillerin kontrolü sağlandı.

4 günlük savaşta hayatını kaybeden 101 askerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mekanları cennet olsun inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.