Kış aylarının çetin şartlarından sonra, sıcak, güzel bahar günlerini müjdeleyen Nevruz’u, tüm kırgınlıklarından, tahriklerden, kışkırtmalardan uzak, birliğimizin bir ifadesi olarak el ele, gönül gönüle kutlayalım.

Nevruz, günümüzde amacından saptırılmaya çalışılan, ancak binlerce yıldan beri, ufak tefek değişiklerle birlikte, Orta Asya’dan Kafkaslara ve Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada yüzyıllardır coşkuyla kutlanan geleneksek bir gündür.

Diğer örneklerinde olduğu gibi Anadolu’da da halkın ortak değerler etrafında birleştiği ve kaynaştığı bir gün olan nevruz, özellikle son yıllarda gerçek anlam ve amacından saptırılarak, Türkiye’de ulusal birliğin bozulması maksadıyla kullanılmak istenmiştir.

Bu ve benzeri faaliyetlerin temel nedenini ise bölgede laik, demokratik tek ülke olan Türkiye’nin gerçekleştirdiği kalkınma hamlesiyle giderek artan önemi ve etkinliği oluşturmaktadır.

Bu gerçeğin şuurunda olan bizler, nevruzun asıl mana ve maksadını genç kuşaklara benimsetmek ve onları milletimiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar konusunda duyarlı kılmak kararlığındayız. Yüzyıllardan beri süre gelen Türk bütünlüğünü bozmak ve kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin oyunlarını boşa çıkarmak, nevruz şenliklerinin, kan ve gözyaşı ile boğulmasına engel olmak hepimize düşen bir görevdir.

Bugünü, ister Dehhak’a karşı bir başkaldırı olarak algılayalım, ister baharın ve yeni bir yılın başlangıcı sayalım, ister Hazreti Ali’nin doğum günü olarak kutlayalım, ister Ergenekon’dan çıkış günü olarak kabul edelim. Nevruz, bugün artık “ulusal” boyutları aşan bir nitelik kazanmıştır.

Amaçları farklı da olsa kesimlerin nevruz algılamaları, “yeni gün” felsefesiyle hiç çelişmemekte, tersine çakışmaktadır. Çünkü nevruz, iyi ve güzel olan her şeyin başlangıcı, yani “yeni gün”üdür.

Nevruz gibi özel günler birlik ve beraberliğin simgesidir. Bu günler kavga ve yas günleri olamaz. Böyle günlerin teröre alet edilmesine izin vermeyelim. Bu önemli günde nifak ve bozgunculuk yapanları aramıza almayalım.

Daha nice nice mutlu nevruzları hep birlikte kutlayabilmek için emek sarf edelim. Bizleri, birbirimize düşürmeye çalışan güçlerin oyunlarını elbirliği ile boşa çıkaralım...

Unutmayalım, milletinin huzur ve refahı, ancak ve ancak gelişen Türk dünyasının kalkınma hamlesine, birlik ve beraberliğine destek vermekten geçer...

Nevruzumuz, onu gerçek anlamına uygun olarak karşılamaya hazırlanan bütün insanlarımıza hayırlı olsun..

Nevruzumuz, doğusu, batısı, kuzeyi, güney ile dünyanın her köşesindeki insanlarımızın el ele verdiği bir gün olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.