Tarih, Osmanlı Türk İmparatorluğu’nun 700 sene dünyayı yönettiğini yazıyor. Elbette bir Türk olarak gurur duymamam imkânsız. İyisiyle kötüsüyle gurur minnet duyarım. Ama bu duygularım da eleştiri hakkımı elimden alamaz.

Ey Atalarım;

Söğüt kasabasındaki 4 çadırdan Viyana kapılarına kadar gitmişsin. Fethettiğin devletlerin içinde bir kelime Türkçe konuşan yok.. Olmadığı gibi kendin de o güzelim dilimiz Türkçeyi unutup Araplaşmışsın..

O fethettiğin devletlerdeki halkları da dilde, dinde ve kendi kültüründe serbest bırakmışsın. Askerlik yok, korku yok, baskı veya asimilasyon da yok.. Öde vergiyi, bak keyfine düzeni yani.. Bu duruma göre 700 sene çok az gibi geliyor bana. Kendine biat eden bir kişiyi bölgesinde tahta geçirip, bilmem kaç drahmi vergiye bağlamak, onların sana kıyamete kadar bağlı kalacağının teminatı olmamalıydı. Yüzyıllar boyu yaptınız bu hataları. Eğer o fethettiğiniz topraklardaki insanlara Türkçeyi öğretseydiniz, şimdiki bu Dünyada Türkiye’nin durumu bambaşka olurdu.

Bakın ki Amerika Birleşik Devletlerini oluşturan çok sayıdaki milletlerin, ABD vatandaşlığı şemsiyesi altında toplanmış olması, ABD vatandaşlığını çok önemli bir konuma getiriyor. Onlarda bayrak, dil ve vatandaşlık çok değerli.. Ya bizde?

...

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, vatan üzerinde yaşayan insanları din ve ırk farkı olmaksızın TÜRK kabul etmiş ve bunu 1924 Anayasası’nın 88. maddesinde yasalaştırmıştır.

Yine ANDIMIZ’ı, zamanın Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip’e yazdırmış ve 1933 yılındaki 23 Nisan kutlamaları esnasında okutarak, Milletimize armağan etmiştir..

Gelelim günümüze;

Sayılarının dahi ne kadar olduğu net bir şekilde belirlenemeyen 13 Milyon mültecinin, öyle böyle artık omuzlarımıza bindiği bu günlerde çocuklarımızın okudukları ANDIMIZ, daha da önem kazanmıştır.

Bugün okullar açılıyor; 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için ilk ders zili çalıyor. 

Yine tam açıklanmamakla birlikte, en az 3 milyon mülteci çocuğu vatanımızda doğmuş ve doğal vatandaş olmuşlardır. Şimdi bunların yaşı yetenleri de bizim çocuklarla birlikte okula başlıyorlar.

O genç beyinlerin her sabah okula girerken, bizim çocuklarımızla birlikte ANDIMIZ’ı okuması kadar, devlete, millete ve vatana bağlılık ve sadakat anlamında, daha güzel bir şey olabilir mi?

Haydi, şu takkelerinizi bir kez daha koyun masanın üzerine ve şöyle bir düşünün geleceği..

Sizler, çocuklara milli değerlerimizi öğretmezseniz, gün gelir o çocuklar sizlerin torunlarına çok şeyler öğretirler; Cehalette direnmek gibi, terörle can yakmak gibi, vatanı bölüp-parçalamak gibi..

Çok şeyler öğretir ve hatta yaşatırlar da..

Okullar açılıyor ve gün bugündür.

...

Tüm Öğretmenlerimize, Eğitim Çalışanlarımıza ve Çocuklarımıza Başarılı Bir Öğretim Yılı Diliyorum.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.