Ak Parti'den ayrılan Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin ayrılıkları taze ve ayrılığın sonucu ve etkileri henüz görülmedi yaşanılmadı denilebilir, yaşamaları gerekiyor, onun için bu yazımızın konusu olmamakla birlikte ilerde detaylı bir şekilde bu konuyu da yazacağım.

Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu ve olmaya devam edeceği konuşulduğu ve önemli olduğu süreçteyiz.

Birlikteliklerin ülke yönetimine de olumlu katkısı olacaktır.

Ülkemizi yönetmeye talip olan partilerimiz de bölünmeler sadece tabela ya da bina ayrılığı ile kalmayıp yıllara baliğ dostluklar ve arkadaşlıklar da ayrışmaya ve güvensizliğe, sonuç olarakta kişiler üzerinde huzursuzluğa mutsuzluğa sebep olmaktadır.

Herşey bir yana ülke yönetimine talip olanlar “bölünmüş” ve “ayrışmış” olmaları vatandaşın umudunun beklentisinin törpülenmesine sebebiyet vermektedir.

Bölünmüşlük ayrışmışlık ülkede zaafiyete sebep olacağı gerçeği unutulmamalıdır.

MHP‘nin bölünerek İYİ Parti’nin kurulması ile aralarındaki ayrılık derinleşmeye devam etmektedir.

Haklılık, haksızlık tartışmaları elbette çok değerlidir.

Elbette çok önemli gerekçeler var ki ayrışma oldu denilebilir.

Ancak içinden geçmekte olduğumuz süreç göz önüne alındığında sonuçları itibarı ile ülke menfaatine bir netice vereceğini düşünmek maalesef zorlama beklenti olacaktır.

Aynı şekilde Saadet Partisi‘nden ayrılanlar tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi için de aynı gerekçeler geçerlidir.

Durduk yerde ayrılık olmamıştır. Ancak her iki parti içinde vatandaşlar ve parti mensupları da ayrılıktan hoşnut olmadıkları yaygın kanaattir. Hemen tamamına yakını “birlik tekrar nasıl sağlanır, veya sağlanabilir mi?" sorusuna cevap aramaktadırlar.

Ülkemizi yöneten veya muhalefet görevi yapanların bölük pörçük görüntü vermeleri ülkemiz aleyhine el oğuşturanları sevindirdiği su götürmez gerçektir.

Partilerdeki bölünmeler siyasi istikrar arayışlarına hizmet etmemektedir.

Partilerin bölünme gerekçeleri olarak ileri sürdükleri gerekçeler ile “benzemezler“in bir araya gelmeleri için ileri sürdükleri gerekçelere bakıldığında ülke yönetiminde etki ve sonuçları itibarı ile hangisi daha faydalıdır?

Mesela "iyi ki bölünmüşüz" denilebiliyor mu!

Büyük ihtimalle denilemiyor.

Bölünmeler güç kaybına sebep olmakta ondan da ülke menfaatine sonuç çıkmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi ile İYİ PartiSaadet Partisi ile Yeniden Refah Partisinin yetkilileri;

Bir mizan çalışması yapsalar;

Bir yana AYRI düşündükleri konuları, önem sıralamasına göre,

Bir yana ise; AYNI düşündükleri konuları önem sıralamasına göre alsalar.

Ve yine

Bir yana ayrışmadan doğan kazanımlarını,

Bir yana da ayrışmadan doğan kayıplarını yazsalar ve durumu bütün çıplaklığı ile görseler sonrasında ise düşünce ayrılıklarından değil müşterek yanlarından hareketle,

Sen şunu dedin/ben bunu dedim çekişmesini ise bırakıp, tamamen BİLİMSEL ve TEKNİK yardımlar alarak kamuoyu araştırmaları ve geniş tabanlı istişareler yaparak adil, bilgi birikimi ve tecrübesine güvendikleri HAKEM HEYETİ kurarak kararlar alıp partilerini daha başarıya götürecek isim ve isimler üzerinde anlaşarak sonuç almaları mümkün olacaktır.

MHP ve SP’si her iki parti de bu ülkeye önemli hizmet vermiş köklü kurum ve kadrolardan müteşekkildir.

Aynı şekilde ayrılmış ve parti kurmuş insanlarda ortak geçmişi paylaşmaktadırlar.

Gerek MHP’si Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çalışma arkadaşları devlet tecrübesi ile tebarüz etmiş kadrolar olduklarını, Milletin yararına olacak işlerde çekinmeden bir saniye düşünmeden öne atılıp gereğini yapacaklarına, gene SP’si Sayın Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve çalışma arkadaşları devlet tecrübesi ile tebarüz etmiş kadrolar oldukları, milletin yararına olacak işlerde çekinmeden bir saniye düşünmeden öne atılıp gereğini yapacaklarına inanmaktayım.

Aynı şekilde YRP Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan ve çalışma arkadaşlarıda Milletin yararına olacak işlerde çekinmeden bir saniye beklemeden aynı hassasiyeti ve fedakarlığı göstereceklerine ve gereğini yapacaklarına inanmaktayım.

Parti kurmak, ayrılmak demokratik haktır; ayıplı bir yanıda yoktur ancak birlik ve beraberlik değerlidir ve demokratik mücadele ve yarış parti içinde yapılmalıdır.

Tabiki bunun için; “Siyasi Partiler Kanunu” yeniden ve ileri demokratik esaslarla düzenlenmesi ile mümkün olabilecektir.

Doğru olan ayrışmak bölünmek değil parti içi demokrasiyi işletmekten geçmektedir.

Genel Başkanlığa bir kez oturdu mu birisi artık, koltuktan ne seçim mağlubiyetleri ne taraftarların talepleri koltuktan kaldıramaz” genel kanaati değişmelidir, değiştirilmelidir.

Partilerimizin yetkililerinin milletimizin birlik ve beraberlik arzusu, en azından ülkemizi ilgilendiren önemli konularda bir araya gelebilmelerini güçleştirecek, ayrılığı derinleştirecek beyan ve tavırlardan sakınmaları ve daima kapıyı açık bırakmaları kendilerine umut bağlayanlar ve milletimizin beklentisidir.

İnanın birlik olmak sebeplerimiz ayrılık gerekçelerinin çok çok fevkindedir.

Şahsen bu partiler arasında birlikteliğe katkı sunabilirsem bundan son derece mutluluk duyacağımı belirtmek isterim.

Ayrılıklar hüzünleri barındırıp beslerken,

Birliktelikler kuvveti mutluluğu ve başarıyı getirecektir.

Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.