Türk müzisyen Ukrayna’ya müziğiyle destek verdi: Görsün dünya, yalnız değilsin!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın 24 Şubat sabahı Ukrayna’ya saldırarak başlattığı savaşın 20’nci gününde de Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları birçok kişi tarafından kınanmaya devam ediyor. Ukrayna’yı destekleyen pek çok insan sesini duyurmayı amaçlıyor. Türk müzisyen Ozan Dayı da Ukrayna’yı müziğiyle destekliyor.

Kırım Haber Ajansı (QHA), müziğiyle Ukrayna’ya destek veren Dayı’nın seslendirdiği “Bizim Ukrayna’mız” adlı şarkısı hakkında konuştu. Ozan Dayı, hem Türkçe hem Ukraince sözlere yer verdiği şarkısıyla bu durum karşısında tüm dünyaya sesini duyurmak istediğini belirterek, “Bizim Ukrayna’mız, görkemli anavatanımız, dünya görecek, güneş yeniden doğacak, dayan ki, görsün dünya, yalnız değilsin!” dedi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ihlal eden Rusya, saldırgan politikalarını sürdürüyor. Ukrayna’ya yönelik işgal saldırılarını 24 Şubat’tan bu yana aralıksız sürdüren Rusya, sivil gözetmeksizin bomba ve füzelerle saldırmaya devam ediyor. Ukrayna’ya desteğini esirgemeyen Türk müzisyen Ozan Dayı, müziğiyle işgalci Rusya’ya karşı Ukrayna’nın yanında olduğunu göstererek sesini duyurmayı amaçlıyor. Söz konusu destek eylemi ile ilgili Kırım Haber Ajansının (QHA) sorularına yanıt veren Ozan Dayı, şarkısının büyük ilgi topladığını kaydetti.

OZAN DAYI’DAN “BİZİM UKRAYNA’MIZ” ŞARKISI

Türk müzisyen Ozan Dayı, büyük beğeni toplayan “Bizim Ukrayna’mız” şarkısını 8 Mart’ta Youtube isimli uygulamaya yükledi. Hem Türkçe hem de Ukraince sözlerine yer verdiği şarkısında Dayı, Şan Olsun Ukrayna’ya diyerek Ukrayna halkına desteğini müziğiyle gösterdi.

Yaklaşık beş senedir Ukrayna’da yaşayan Dayı, “Herkes gibi acısıyla tatlısıyla hatıralarımız, dostluklarımız, arkadaşlıklarımız oldu. Fakat savaştan sadece 10 gün önce İstanbul’a ailemi görmeye geldim. Kıyiv’de merkeze çok yakın olan evimin hasarlı olduğunu duydum ve bugün de evimin sadece 20 metre ilerisine büyük bir bomba düştüğünü fotoğrafları ile gördüm. Şu an oradaki sevdiklerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız için aşırı endişeleniyor ve yardım etmeye çalışıyoruz. Türk halkının Ukrayna’nın yanında olduğunu göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

OZAN DAYI: BAĞIMSIZ ÜLKE UKRAYNA, KAHRAMANLIKLARININ SONUÇLARINI ZAFERLE ÖDÜLLENDİRECEK

QHA’nın, şarkının nasıl ortaya çıktığına dair sorusu üzerine Dayı, “Bağımsız bir ülke olan Ukrayna ve kahramanlıklarının sonuçlarını tekrardan zafer ile ödüllendirileceklerini onlara ve ülkemize duyurmak istedim.  Bu şarkı sadece 1 günde ortaya çıkmamıştır zaten var olan duyguları ve durumları müziğe dökerek sesimizi duyurmak istedim” yanıtını verdi.

Dayı, şarkısında Ukrayna’ya barışın geleceğini ve o zamana dek kahramanca savaşacağını anlatmak istediğini söyledi.

GÜNEŞ YENİDEN DOĞACAK!

Ozan Dayı’nın Ukrayna’ya destek şarkısında hem Türkçe hem Ukraince sözler yer aldı. Tüm dünyaya sesini duyurmak isteyen Dayı, “Bizim Ukrayna’mız, Görkemli anavatanımız, dünya görecek, Güneş yeniden doğacak, dayan ki, görsün dünya yalnız değilsin” sözlerine yer verdi.

Şarkıya Ukrayna’dan coşkulu tepkiler geldiğini söyleyen Dayı, hala umudun ve zafer duygularının var olduğunu söyledi. Dayı, şarkı için “Ukraynalıların kalplerine dokunan ve onların yalnız olmadığını hissettiren bir şekilde karşılandı” diye konuştu.

“DAYAN UKRAYNA SENİNLEYİZ!”

#SeninleyizUkrayna etiketiyle sesini duyuran isteyen Dayı, Ukrayna’nın her daim yanında olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu durum kabul edilemez bir egemenlik ihlalidir ve ben bir müzisyen olarak ve bir birey olarak müziğimle ve elimden gelen her imkanla Ukrayna’yı savunacağım ve bu işgali dünyaya gerek sanat gerek aktiviteler ile duyuracağım.

KIRIM UKRAYNA’DIR!

Ukrayna halkı asla yalnız değildir ve egemenliklerine yapılan bu işgali kahramanca savunmaya devam edecektir. İnancımız ve desteğimiz Ukrayna halkına var olan bütün şekilde devam edecektir. Ukrayna bağımsız bir ülkedir ve öyle kalacaktır. Bu işgal ve saldırı Ukrayna’yı tekrardan ayağa kaldırıp eskisinden daha güçlü bir şekilde konumlandıracaktır. Ukrayna bir bütündür ve Kırım Ukrayna’dır. Ozan Dayı olarak bu direnişe katkılarım devam edecek ve şarkılarımızla aktivitelerimizle Ukrayna’yı bir bütün halinde tutacağız. Yaşasın Ukrayna, Yaşasın Kahramanlar! Dayan Ukrayna Seninleyiz!”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.