Ercan Kesal: "20 yıl önce beni aday adayı bile göstermeyen siyasi yapı, film bittikten sonra aday göstermeye kalktı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Kesal, Nasipse Adayız filmini Muammer Brav'a anlattı

Bu yıl 26.'sı gerçekleştirilen Türkiye-Almanya Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız  ile kazanan oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal, festivali, yeni projelerini, yönetip oynadığı "Nasipse Adayız" filmini T24 ekranlarında Muammer Brav'a anlattı.

Nasipse Adayız filmine ilişkin Brav'ın sorularını yanıtlayan Kesal, filmden sonra gelen ilginç siyasi teklife dair "20 yıl önce beni aday adayı bile göstermeyen siyasi yapı,  talepte bulunmadığım halde  film bittikten sonra aday göstermeye kalkıştı. Ben daha önce hesaplaşmayı bitirmiştim diye düşünüyordum. Meğer 20 yıl ertelemişim. Hesaplaşmayı 20 yıl sonra yaptım" dedi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen Türkiye-Almanya Film Festivali’nde ilk uzun metraj filmi Nasipse Adayız ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü kazanan oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal'ın, uzun metrajı festivalde yarıştı. 

"Tekrar sete çıksam, yine aynı filmi çekerim"

'Nasipse Adayız' filmini 2015 yılında aynı isimle yayımlanan romanından senaryolaştırdığını dile getiren Kesal, filmle ilgili hislerini, "Tekrar sete çıksam, bundan daha farklı bir şey yapar mıyım? Zannetmiyorum. Yine aynı film çekerdim. Aynı şeyi kitaplarım için söyleyemiyorum. Geri dönüp baktığımda böyle değil de şöyle yazabilirdin. Şu cümleyi şurada kullanmasaydın keşke dediğim çok oluyor ama filmde olmadı" sözleriyle anlattı.

"Hesaplaşmayı 20 yıl ertelemişim"

"Nasipse Adayız" filminde kullanılan mekanların çoğunun 2000'li yıllarda dolaştığı mekanlar olduğunu anlatan Kesal, filmde yer alan insanların çoğunun, yıllar önce aday adaylığı sürecinde kendisine yardımcı olan insanlar olduğunu söyledi.

Kesal gerçek hayatından kesitler taşıyan filmiyle ilgili şunları söyledi: 

"O sokaklarda karşılaştığım insanlar, beni yine bıyıksız, takım elbiseli, kravatlı falan gördüklerinde film değil de daha çok yeniden bir adaylık peşinde olduğuma dair bir kanıya kapıldılar. 20 sene önce aday adaylığımı desteklemek için beni alkışlayan insanlar, 20 sene sonra yardımcı yönetmenimin "daha çok alkışlayın, sahneyi canlandırın" komutuyla alkışlamaya başladılar.

Bu da tuhaf. 20 yıl önce aday adayı gösterilmediğim siyasi yapı film bittikten sonra, öyle bir talepte bulunmadığım halde, beni aday göstermeye kalktı. Ben daha önce hesaplaşmayı bitirmiştim diye düşünüyordum. Meğer 20 yıl ertelemişim. Hesaplaşmayı ben 20 yıl sonra yaptım" diye konuştu.

"Sadece kamera arkasında olmak istiyorum"

İlk yönetmenlik tecrübesinin keyifli olsa bile oyunculuk nedeniyle yorucu olduğunu ifade eden Kesal, "Bir daha yapamam. Bundan kastım şu yanlış bir şey yaptım anlamında değil. Bir daha bu kadar yorgunluğa tahammül edemeyebilirim. İkinci filmde sadece kamera arkasında olmak istiyorum" dedi. 

T24

Anahtar Kelimeler:
Ercan KesalAdayAday Adayı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.