Elektrik zamları sonrasında sayın Kılıçdaroğlu zamlar geri alınana kadar fatura ödemeyeceğini açıkladı. Bu açıklamasına beklediği destek ise müttefiki HDP'den geldi!..

Sanırsınız ki Sayın Kılıçdaroğlu şayet yönetime gelirse, dışardan büyük oran da dolar ile satın alınan  elektriğe doğalgaza mazota  zam yapmayacak!

Elektrik fiyatları düşene kadar fatura ödemeyeceğim demek ne demek!
Ne yani vatandaş fiyatı beğenmeyince ödemesin mi!?

CHP'li Belediyelerin olduğu yerlerde emlak vergilerini su zamlarını vatandaş yüksek bulunca ödemesin mi?
Bu nasıl önderlik bu nasıl örnekliktir?
Böyle bir eylemin yayıldığını düşünebiliyor musunuz!?
Gelenekselleştiğini düşünebiliyor musunuz!
Bu anarşi, kargaşa ve hercümerce sebep olmaz mı!?

Cumhurbaşkanı üçüncü defa aday olamaz tartışmaları arasında bir de enerjide zamlar üzerinden söylemleri nasıl okumalıyız?!

"Hercümerç Anarşi Kargaşa"

Devlet tarafından büyük oranda subvansiyona rağmen ektrik doğalgaz ve mazota gelen anormal zamlar üzerinden yapılan tartışmalara gelince;

Öncelikle şu acı gerçeği bilmeliyiz.

Türkiye enerjide büyük oran da  dışa bağımlıdır ve enerjiyi dışardan dolar ile satın alıyoruz. Rakamlarla sizleri meşgul etmek istemiyorum.

Ayrıca önemine binaen ifade ediyorum; ELEKRİK DAĞITIMI VE SAYAÇ OKUMALARI ÖZEL  ŞİRKETLERİN ELİNDEN ALINMALI şirketler malesef salt kar hem de astronomik kar peşindeler. Elektrik stratejik üründür. Dağıtım şirketlerinin insafına bırakılamaz ve sayaçlar denetleniyor mu? 

Benim evime gelen elektrik ve doğalgaz faturalarını örnek olarak vermek istiyorum.

Doğalgaz faturalarım;

Kasım ayında 393.- TL
Aralık ayında 909.- TL(havaların çok soğuması etkisi)
Ocak ayında zamlı fiyatla 1211.- TL

Elektrik faturalarım;

Kasım ayında 394.-TL
Aralık ayında 544.-TL (havaların çok soğuması etkisi)
Ocak ayında zamlı fiyatla 761.-TL

Emekli maaşım ise;

Aralık ayında ; 3000.-TL
Ocak ayında zamlı ; 3900.-TL

Zamların emekli açısından ne anlama geldiği ve nasıl bir etki yaptığına örnek olması için yazdım.
Ancak vatandaşlar olarak bilmemiz gereken; Enerji fiyatlarının bütün dünyada yükseldiğidir.
Almanya'da mazot 1.45 avro yani bizim paramızla yaklaşık 23.-TL. Mazot bizde 15.-TL civarında.  Elektrik te öyle.

Akaryakıtı bizde dışardan alıyoruz onlar da ama onların aldığı maaşa bu durumu orantıladığımızda onların hem gıda hemde enerji sarfiyatlarında alım güçleri çok yüksek market ve enerji alımları maaşlarının çok az bir kısmını teşkil ediyor. Biz de ise durum çok farklı aldığımız emekli maaşının tamamını götürüyor.

Türkiye'de alım gücümüz bu kadar düşükken elektrik doğalgaz ve mazota gelen AŞIRI ZAMLARI normal karşılanamaz. Bunun için de zamlar açıklanır açıklanmaz ulaşabildiğim kişileri aradım ve "Ocak ayında zamlı faturalar vatandaşın eline ulaşmadan makul seviyeye çekilmeli" diye uyardım.

Zamlı faturalar vatandaşa ulaştıktan sonra zamları geri almanız vatandaşı rahatlatır ama vatandaşın  tepkisini gidermez! dedim.

Ama beyhude!

Masa başında " tuzu kuruların, belki evinde kullandığ eletriğe doğalgaza aylık  ne ödediğini bilmeyen yüksek gelirlilerin" düzenlemesi olabir mi? diye düşünmeden edemiyoruz!

Elektrik dağıtımı ve faturalandırılmasını devletin kendi kurumu TEK yaparken özelleştirilmesi ve vatandaşa buradan yük getirilmesi de işin cabası.

Hasılı enerjide ki yüksek zamlar vatandaşta infiale sebep olmuştur.

Lütfen hatırlayınız!

Sözüm ona "çevreci" kılıfı ile bir kesim yabancı vakıfların da "parasal destekleri" ile;
Altın aranır karşı çıkarlar,
Elektrik santralleri kuruluşuna karşı çıkarlar,
Dünyanın pekçok yerinde nükleer enerji santralleri var biz nükleer santral kurmaya kalktığımızda da bir takım kişiler kampanya yapmıyorlar mı!? Vatandaşı kışkırtıp yürüyüşler yapmadılar mı? Hidro Elektrik Santralleri kuruluşlarına HES projelerine da karşı gelmiyorlar mı?

Misafirine;"Yarımı yeme bütünü bölme ye Allah'ını seversen ye" diyen ev sahipliği örneğinde olduğu gibi.

Ama dışa bağımlı elektrik ve doğalgaza yapılan zam da yapılmasın isterler.
Elektrik üretmeden doğalgaz çıkarmadan dışa bağımlılıktan kurtulunmadan nasıl elektriği mazotu doğalgazı ucuz vereceksiniz? Nasıl?

İki yıldır devlet mazotu elektriği doğalgazı subvanse ediyor. Subvanse edilen rakam milletin parası. Eninde sonunda zam yapılması zorunlu olduğunu muhalefet bilmiyor mu? Bilmez olurmu biliyor.

Elektrik doğalgaz ve mazot fiyatları üzerinden fırsatçılık yapmaya kalkmak veya bundan medet ummak!, bu mudur ülke yönetimine öneriniz!

Hem de hükümet yaptığı yanlıştan dönmek için düzenlemeler yaptığını açıkladıktan sonra!

Yani vatandaşa "zammı biz geri aldırdık" demeye getiriyorlar akıllarınca.

İktidar ve muhalefet siyasetçilerin  unutmaması gereken bir gerçek varki "vatandaş aptal değil" olanı biteni hata yapanı fırsatçılık yapanı biliyor.

Kılıçdaroğlu'nun zamlar geri alınıncaya kadar fatura ödemeyeceğim sözü vatandaşlara faturalarınızı ödemeyin demek değilmidir?

Bu öneri işin sıcaklığı ile bazı  vatandaşlar arasında olumlu görülebilir ancak işin sıcaklığı geçtiğinde vatandaş bu önerileri düşünecek ve bu öneri Kılıçdaroğlu'na vatandaş tabiri ile "elektrik su gaz" olarak döneceğinden şüphesi olmasın.

Ülkeyi yönetmeye talip olan birisinin tavrının ne anlama geldiği anlaşıldığında vatandaşlar " Allah göstermesin böyle bir zihniyetin ülkeyi yönettiğini düşünmek dahi istemiyoruz" diyeceğinden şüphesi olmasın. Birileri tarafından Kılıçdaroğlu'nun da altı oyuluyor olabilir mi? Böyle bir hatayı yapmamlıydı bunun ne kendisine nede vatandaşa faydası yok!

Öte yandan hükümet açısından aşırı zamların doğurduğu sonuç ; Dul kadınlar, yaşlılara, evinde hasta bakana torun bakana verdiği destekler yardımlar ve salgın sırasında vatandaşa yaptığı destekler de dahil  "bir sepet inciri berbat etmek" anlamına gelmemişmidir?

Yazık çok yazık!

Dar gelirlinin, fakirin, yoksulun,  emeklinin durumunu göz ardı ederek zamlar yapmak!

Anlaşılır gibi değil.

Dağıtım şirketlerinin vatandaşa yüklediği yükten başlanmak üzere KDV den de indirimlerle vatandaş rahatlatılmalıdır.

Enerji vatandaşların yaşam hakkıdır.

Enerji, gıda, ilaç ve savunma sanayiiinde  dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız!

Gerisi lafü güzaftır.

Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.