Ne anasına ne babasına sordu kurban kesecek misiniz, kesebiliyor musunuz diye. Ne de kalbine bir şüphe getirdi.

Önünde tatil yapacak uygun bir zaman vardı ve bir otelden yerini de ayırtmıştı zaten.

Gitti bir bağış çadırına 1.800 TL ödedi, allı pullu "Kurban Bağışı" diye de yazdırdı üzerine.. Hani kurban kesme işinin belgesi de olsun istedi. Makbuzunu da aldı.

Bir de kelime-i şehadeti vardı zaten.. İslamın 5 şartının 2'sini yerine getirmenin mutluluğu içindeydi..   

Mutluydu hem de pek çok..

Senede bir yapılan kurban farzını bir makbuz parçasıyla iki dakikada yerine getirmişti.. "İşin vebali, bağışı kabul edenin boynunadır" diye de düşündü ve gönlünü rahatlattı.   

Zaten şu ağır ekonomik şartlar altında MAL pazarına gidecekti, bağış için ödediği paranın en az iki katına cılız bir kurbanlık alacaktı.

Kestirmek için ayrı bir mekân, ayrı bir kişi, yine masraf, yine masraf.. Yok hayvanı seçmek, sevmek, yok kesiciye vekalet vermek, yok tekbir getirmek, et parçalamak, hisse ayırmak.. Zor işlerdi be abicim, zor işler..

Hem öyle üçte biri fakire fukaraya dağıtılacak, diğer üçte biri eşle dostla birlikte yenecek gibi formaliteler de yoktu.

Ver parayı al makbuzu..

Kan, sakatat görmeden, eline ayağına bulaştırmadan tertemiz işti bu "bağış" işi..

Koy makbuzu cebine, işte o kadar..

Öyle de yaptı. Makbuzu da cüzdanına yerleştirdi.. İyi ki üzerine "Kurban Bağışı" diye de yazdırmıştı. Hani "Allah bilsin niyetini" diye.. Bir de eş dost yanında bahsederken makbuz yanında olsun ki, ne olur ne olmaz..

İşin sevabı mı diyorsun azizim, o da "makbuz karşılığı" cepte.. Diğerinin evrağı makbuzu bile yok.. Kolaylık ve pratik çözüm bu işte.

Başını dikti göğe, sağ elini iç cebindeki cüzdanının, yani makbuzunun üzerine koydu ve "kurbanımı kabul eyle Allah'ım" dedi.

Gönlünü iyice rahatlattı ve tuttu tatilin yolunu...

...

Bu bağış işi kolay oldu da, böyle bir yöntem işin aslına göre oldu mu dersiniz? 

"Oldu" derseniz "olmuştur" değil,

Orasını sadece Allah bilir.

Fetvacıların falan da kendi kafalarına göre anlattıklarını görüyoruz artık..

Onun için orasını sadece Allah bilir...

Bu işler böyle oluyorsa eğer, keşke büyüklerimiz, büyük büyük büyüklerimiz; diğer sorunlarımıza da böyle akçeli çözümler getirseler de, şu "enflasyon" denilen canavarı da kesip, maliyetini 80 milyona "eşit" pay etseler..

Mübarek Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.