HAARP ile yapıldığını ileri sürdüğümüz Silivri Depremi konusunda Jeofizikçilerin yaptıkları araştırma beni doğrulamıştır.

1 Ekim 2019 akşamı Beyaz TV’de “Her Açıdan” programında Ferda Yıldırım’a anlattığımız HAARP konusu ilgi çekerken, bana gelen bilgi; depremin olduğu günlerde Silivri açıklarında da bir Amerikan gemisinin varlığını gazeteci bir arkadaşımın söylemesi oldu. Bu yazının tamamı İnternette gazetelerin sitelerinde yer almaktadır. Aşağıdaki açıklama şöyledir:

İstanbul depremi sonrası çarpıcı rapor:

"Silivri depremi sürpriz bir depremdir"

İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8'lik depremin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı'nın hazırladığı "Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu"nda dikkat çeken bilgilere yer verildi. Raporda "26 Eylül 2019 Silivri depremi, odak mekanizması çözümleri itibarıyla sürpriz bir depremdir" ifadeleri kullanıldı. Depremle ilgili, "Silivri depreminin ana fayla farklı mekanizmaya sahip ve büyüklük olarak 5.8 değerine ulaşmış olması Marmara Fayı üzerinde rastlanır bir durum değildir" ifadelerine de yer verildi.

Raporda ayrıca, bir depremin öncü olup olmadığının veya daha büyük bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceğinin bilinen bir durum olmadığı da belirtilerek, "Bu nedenle toplumumuzun sosyal medyada veya farklı ortamlarda yayılan bu tür söylentilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği bir kez daha önemle duyurulur." denildi.

Raporda şu açıklamalara yer verildi:

"26 Eylül 2019 tarihinde Türkiye saati ile 13:59:24'de Silivri açıklarında moment büyüklüğü (Mw) 5.8 olan orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Deprem merkez üssünün Silivri'nin merkezine olan uzaklığı 22 km'dir. Depremin odak derinliği 12 km olarak ölçülmüş olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem hem büyüklüğü nedeniyle, hem de kırılması beklenen Marmara Fayı üzerinde yer alması sebebiyle "acaba büyük deprem mi geliyor" yönünde toplumda büyük bir endişeye neden olmuştur. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı daha önce tamamladığı Marsite Projesi ve halen devam eden Ganos Fayı Araştırması'na dayanarak, deprem sonrası bir ön değerlendirme çalışması yapmış ve aşağıda belirtilen hususları kamuoyunun dikkatine sunmayı görev bilmiştir.

Öncellikle her zaman söylendiği gibi; günümüz bilgi ve teknolojisi altında bir depremin öncü olup olmadığı veya daha büyük bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği bilinen bir durum değildir. Bu nedenle toplumumuzun sosyal medyada veya farklı ortamlarda yayılan bu tür söylentilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği bir kez daha önemle duyurulur.

5.8 Değerine ulaşması Marmara Fayı üzerinde rastlanılır bir durum değil..  

Silivri depreminin ana fayla farklı mekanizmaya sahip ve büyüklük olarak 5.8 değerine ulaşmış olması Marmara Fayı üzerinde rastlanır bir durum değildir. Depremin oluş zamanından 27 Eylül 2019 sabahına kadar geçen süre içinde, büyüklükleri 1.0 ile 4.1 arasında değişen 150 adet artçı deprem gözlemlenmiştir. Artçı şokların episantr dağılımları hemen ana fayın kuzeyine düşmekte ve kabaca KB-GD yönelimli bir kırığa işaret etmektedir. Ana şok mekanizmasında ortaya çıkan doğrultu ile artçı şokların ortaya koyduğu kırık yönelimi arasındaki fark dikkat çekicidir. Sismolojik olarak detaylı bir araştırma konusu oluşturması nedeniyle zaman ihtiyacı vardır. Bilimsel yönden incelenmelidir.."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.