İslam Dünyasında Ramazan başladı. 12 Ayın sultanı olarak bilinen bu aya İslam Ülkeleri sıkıntılı bir şekilde girdi. Neden bu durumda olduklarını düşünmeyen Müslümanlar ne yazık ki Allahın verdiği aklı kullanmıyorlar. Ortadoğu’ya baktığımızda ülke ülke sıkıntıları sıralayalım.

  1. Türkiye: Ülkemizin en önemli sorunu son bir yıldır ekonomideki durgunluk ve bunun getirdiği krizdir. İşsizliğin arttığı ve en önemlisi Tarım’daki üretimin azalması herkesi etkiliyor. Meyve ve Sebzelerin pahalı olması vatandaşı sıkıntıya sokarken, patates ve soğandaki pahalılık herkesi bezdirdi. Bir ülke halkının gıda maddelerinde dışa bağımlı olması o ülke için sıkıntılıdır. Ekonomik Tedbirlerin yanı sıra köylüye üretim için destek verilmesi gerektiği uzmanlar tarafından söyleniyor.
  2. Suriye deki iç savaşın bedelini biz ödüyoruz. Ülkedeki 4 milyon Suriyeli için 30 Milyar Dolardan fazla para harcadık ama zengin Araplar başta Arabistan-Katar-Kuveyt-Birleşik Arap Emirliklerinden yardım falan gelmiyor. AB ise Yılda 3 Milyar Euro vererek Türkiye de kalmalarını istiyor. Suriye de savaş büyük oranda bitti. Bazı bölgeler dışında O zaman bunların büyük bölümü neden geri gönderilmiyor?
  3. Suudi Arabistan ABD’den Modern Uçaklar-Füzeler ve Silahlar satın alıyor. Bunları ise Yemen deki fakir halk üzerinde kullanıyor. Milyonlarca insan ve özellikle çocuklar savaş yüzünden ölüm tehdidi altında yaşıyorlar. İslam Ülkeleri 2015’ten beri Yemen’e sırt çevirdiler. Bizde de bazı kurumlar yardım adı altında para topluyorlar ama Yemen’e gönderilen bir şey ortada yok.
  4. İran’a baskısını arttıran Amerika ülkeyi ekonomik olarak sıkıntıya sokmak için ambargo başlattı. 2015’de Obama’nın imzaladığı Nükleer Silah anlaşmasını da iptal eden Trumph yüzünden bu ülkede sıkıntıda.
  5. İsrail ramazan geldiği için Gazze Şehrinde yaşayan Filistinlileri bombalıyor. Aşağılık Avrupa Birliğinin üyeleri kendilerini savunan Filistinlilerin İsrail şehirlerine füze atmalarını eleştiriyor. İsrail’in sivil halkı bombalamasına susuyor.
  6. Libya da ise iç savaş sürüyor. Halkın büyük çoğunluğu ise Kaddafi dönemini arıyor.
  7. Irak ise Amerikan İşgalinin yaralarını sarmaya çalışıyor.
  8. Afganistan da iç savaş sürüyor. Nato işgali de devam ediyor

İslam Ülkelerinin durumları böyle ortada iken gelen Ramazan Müslüman Dünyasında hüzün içinde yaşanacak gibi görünüyor. Peki İslam Ülkeleri neden bir şekilde uyanmıyor? Bunun başlıca nedenleri:

Kur'an'da Allah'ın aklınızı kullanın ayetlerini göz ardı etmeleridir. Ülkeleri yönetenlerin içinde Yahudilerin olması gibi Suudi Arabistan, Katar-Kuveyt ve BAE Emirlikleri gibi. Petrolden gelen para bu ülkeler, yöneten ailelerin elinde ve onların kontrolünde.

Bilim öğrenmeyip böylece geride kalan İslam Ülkelerinin geri kalmışlığı bu durumda devam edecektir. Ramazan da camilerde İsrail’e beddua etmekten başka bir şey yapamayan Müslümanların durumu içler acısıdır. O yüzden kurtarıcı olarak Mehdi bekliyorlar. Uydurulan yalan hadislere göre Mehdi Süpermen gibi bir adam olacak. Peygamberlerden daha güçlü olacak, Ordu kuracak dünya da Müslümanların iktidarını başlatacak. Fakat Kur'an'da Allah Kıyamet Tarihi benim katımda ve Kıyamet aniden gelecektir demişken, Kıyamete yakın zamanda ortaya çıkacak Süpermen Mehdi Kuran’a aykırıdır. O yüzden bu yalanlara inanarak Mehdi beklenirken, 50 senedir bu adam bekleniyor. Müslüman Dünyası üzerindeki ölü toprağını atarak kendine gelmek zorundadır. Gelecekte Mutlu Ramazanlar ve Bayramlar istiyorsa bunları yapması zorunludur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.