İnternetin gelişmesiyle tüm dünyada artık gizli kapaklı bir şey kalmadı. Herkes kendi düşüncesini bir video çekerek You Tube’a koyup binlerce kişiye aktarıyor. Bu noktada yalan haberlerin yer aldığı videolar içinde din konusu ön planda yer alıyor.

Dinler Tarihi’ne baktığımızda 'tek tanrılı' dini anlatan peygamberler gelmişlerdir. 4000 yıldan fazla bir süre önce ise Yahudilik gelmiş ve Hz Musa yoldan çıkan Yahudilerin Allah’a dönmelerini sağlamıştır. Onun vefatından sonra musevilik hahamların kontrolüne geçti. MÖ 587'de ise Babil Kralı Nabukadnezar Kudüs kentini ele geçirdi. 100 Binden fazla Yahudi’yi öldürdükten sonra kalanları toplayıp Babil’e götürdü. Babil'de hahamlar sayesinde kaybolmaktan kurtulan Yahudileri esaretten Persler gelip kurtardı. Yahudilerin büyük bölümü Kudüs’e geri döndü. MS 70'teki isyan sonrasında Roma İmparatoru Titus Livus bunları sürgüne yolladı.

Kudüs’de daha sonra Allah tarafından gönderilen Hz İsa bir mucize ile doğmasına rağmen hahamların şiddetli düşmanlığı ile Romalılar tarafından yakalanıp çarmıha gerildi. Önceleri İsevilik olan ve din değilken Pavlus denen "Yahudi Hıristiyanlığı" kurdu.

Hz İsa'dan sonra ise Arabistan'da Hz Muhammed geldi ve son din olarak İslam’ı getirdi. İşte o zaman Yahudiler ve Hıristiyanlar birleşip İslam’la mücadele etmeye başladılar. O zamandan beri bu durum sürüyor. Yahudiler Kuran Ayetlerini bozamayacaklarını anlayınca yalan hadisler üretmeye başladılar. Günümüzde milyonlarca olan bu yalan hadisleri You Tube'ta video halinde yayınlıyorlar.

Niyetleri  ve hedefleri neler:

1-Kuran ayetleri ile başlayıp hadislerle gidip İslam inancını zayıflatmak istiyorlar.

2-Peygamberimizin akıl hocalarının bulunduğunu ve onlardan etkilendiğini savunuyorlar.

3-Yahudiler ve Hıristiyanlar "Hz Muhammed Tevrat ve İncil'den bilgi alıp Kuran’ı yazdı" mesajını veriyorlar.

4-Videolar içinde din ve mitoloji kanalıyla, bir Yahudi olan Safa Abraham’ın sahibi bulunduğu kanal da apaçık olarak peygamberimize ve İslam’a saldırıyor.

5-Son yalanları "Hz Muhammed diye bir zat yaşamadı".

6-"Mekke kutsal şehir değil Petra'dır. Ticaret kenti de olmamıştır" yalanı da başlı başına bir olaydır.

7-Büyük yalanlardan bir tanesi de Peygamberimizin eşleri üzerinden onu eleştirmeleridir. Özellikle Ayşe ile 9 veya 11 yaşında evlendiğini öne sürüyorlar. Gerçekte ise 18 yaşında evlendiği gerçeğini saptırıyorlar.

Bunlar gibi birçok yalan artık mide bulandırıyor ve günümüzün önemli bir sorunu da bu konu gibi görünüyor.

Yahudi ve Hıristiyanların uydurdukları hadisleri ölçü almayın, İslam’ı ve peygamberimizi kötüleyen bu videoları izlemeyin ve kendiniz araştırın. Okuyun.. Güvenilir Kur'an tefsirlerini okursanız, gerçek bilgilere sahip olabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.