2019 Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan Covid19’un Mart ayına kadar dünyayı ksıp kavurması üzerine, o sıralarda Biyolojik Silahlar kitabını yazıyorduk. Bunun Wuhan’daki gizli laboratuvardan sızdığını veya sızdırıldığını yazmıştık. Bu teorimizi 3 ay sonra ABD Başkanı Trump Beyaz Saray'daki bir basın toplantısında Corona için “Çin Virüsü” lafını kullanarak Çin’i suçlamıştı. 5 Ülke tarafından hazırlanan gizli istihbarat raporunu açıklayan Trump, Çin ile bu konuda kavgaya girdi ama seçimi de pandemi yüzünden kaybetti.

Biyolojik Silah olan ve mutasyonlarıyla birlikte Atmosfere salınan, Covid-19 nedeniyle dünyada hastalık halen sürüyor. World Meter Sitesi’ne göre dünyada Corona’ya yakalanan hasta sayısı 266 milyon 37 bin 55 kişi olurken, iyileşen sayısı 239 milyon 670 bin 399, ölü sayısı ise 5 Milyon 270 Bin 217 olarak açıklandı. Bu rakamlar 5 Aralık gecesi dünyaya ilan edilen hastaların sayılarıdır.

Dünyada insanları hasta eden "Delta Varyantı"ndan sonra Güney Afrika'dan çıkan "Omicron" için çalışmalar sürerken, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına inanmak zorunda kalıyoruz. "Omicron’un öldürmediğini" ileri süren DSÖ’nün haklı çıkıp çıkmayacağını da bekleyip göreceğiz.

Sonuçta Dünyay’yı Yöneten Gizli Ailelerin istediği oluyor ve insanlık bu Biyolojik Silah ile yaşamaya çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bill Gates denen zat da, "önümüzdeki 5 yıllık süreçte başka bir biyolojik silahın piyasaya çıkacağını" açıklaması düşündürücüdür.

Bu noktada Aşı konusuna acil olarak eğilmemiz ve Aşı üzerine çalışan Refik Saydam Hıfzısıhha Kurumu benzeri bir kurumun açılmasını yapmalıyız.

Turkovac Aşısının başarısı bizi rahatlatacaktır.

İnşallah en kısa zaman da sonuç alınır..

Omicron mutasyonundan ölen olmadı

Bütün dünya yeni corona varyantı Omicron’un paniğini yaşarken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu varyanttan henüz bir ölümün gerçekleşmediğini duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmer, şu ana kadar sürekli olarak Omicron varyantı ile ilgili bilgileri topladıklarını belirtti. Güney Afrika'daki hastaneye yatışların artmasının ise büyük olasılıkla Omicron ile ilgili olmadığı sanılıyor.

“ETKİN AMA ÖLÜMCÜL DEĞİL”

Omicron dünyada hızlı bir şekilde yayılsa ve önümüzdeki bir kaç ay içerisinde “etkin varyant“ olması beklense de, şu anda ölüm oranlarını artırdığı tespit edilemedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi internet sitesinde, “Tüm veriler, Güney Afrika'da hastaneye yatışların arttığını gösteriyor. Ancak bu Omicron varyantından değil de, toplam enfekte olan insan sayısının artmasından kaynaklanıyor olabilir” deniliyor.

OMİCRON ÜZERİNE İKİ TEORİ

Mutasyonun durumuyla ilgili kapsamlı bir haber yapan ABD merkezli Bloomberg ise, iki teorinin ortaya çıktığını aktardı ve bu teorilerden biri olarak "bağışıklığı düşük birinde corona virüsü normalden çok daha uzun süre kaldı ve vücutta gelişti” yorumunu yaptı. Gündemde olan bir diğer teori ise "corona virüsü hastası olan bir kişinin, bir hayvana Covid-19 bulaştırdıktan sonra hayvanın bedeninde virüsün mutasyona uğramış olabileceği" üzerine kurulu. Hayvan vücudunda mutasyona uğrayan corona virüsü yeniden hızlı bir şekilde insana bulaşmış ve varyantın oluşmasına sebebiyet vermiş olabilir.

LiveScience isimli bilim haberleri yapan internet sitesi de, bu iddiayla ilgili bir makale yayınladı. Makalede, "omicron varyantının insanlardan fare türünde bir canlıya bulaştığı ve bu canlının bedeninde de mutasyona uğramış olabileceği" aktarıldı. Fakat Moyo her iki teori için de bilim insanlarının elinde yeterli veri olmadığını açıkladı. Moyo, “Veriler geldikçe bilim insanlarının en eski vakalara bakarak örnek çıkarmasını umut ediyoruz. Örneğin Omicron varyantının Ekim ayında bazı bölgelerde olduğu belirlendi” açıklamasını yaptı.

Önümüzdeki günlerde bu konulara yine devam edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.