"Ilımlı İslam Projesi" uzun vadeli bir proje olurken amaç Ortadoğu da Amerika ve İsrail’e düşman olmayan Müslümanlar yetiştirmektir. Bu amaçla 2017 Sonbaharında Suudi Arabistan Veliahtı Bin Selman Ilımlı İslam’a geçeceklerini açıkladı. Böylece Radikal olarak görülen Arabistan da kadınlara biraz özgürlük verilince artık Ilımlı İslam Modeline örnek teşkil edilmiş oldu. Bu konuda rahmetli Necmettin Erbakan bu planları açıklamıştı ama kimse umursamadı, oysa bugün gelinen noktada, Ortadoğu ve Türkiye'de Ilımlı İslam istenilen düzeye gelmiş oldu.

Hoca Uyarmıştı…

"Erbakan hoca yıllar önce söylemişti" serisine bir konu daha eklendi. Ömrü boyunca Siyonizm'in dünya üzerindeki amaçlarına ulaşmak için yaptıkları planları anlatarak bunlarla mücadele eden Erbakan Hoca, Irak ve Suriye'nin nasıl parçalanacağını, Büyük İsrail Projesi'ni, yaklaşan FETÖ tehlikesini ve daha birçok konuyu yıllar öncesinden işaret ederek uyarılarda bulunmuştu. Aradan geçen yıllar Erbakan'ı haklı çıkarırken, bugün bir konuda daha Erbakan Hoca'nın basireti ortaya çıktı.

ERBAKAN HOCA ANLATIYOR: ILIMLI İSLAM NE DEMEK?

ESAM konferansında İslam aleminde "Ilımlı İslam" projesinin uygulanmaya çalışılacağını anlatan Erbakan Hoca, yaklaşan tehlikeye işaret etmişti. "Ilımlı İslam" projesini anlatan Erbakan, bunun tanımını da şöyle yapmıştı:

"Ilımlı ne demek? Cihad şuuru olmayacak. Düzene karışmayacak. Yahudi kölesi olacak. Ama namaz kılacak, oruç tutacak. Düzeni yahudi tanzim edecek. Sen Yahudi'ye ödeyeceksin her bir şeyin bedelini... Düzene karışmayacaksın... Haa namaz kılacakmışsın, kıl! Parayı ver, kıl.. Ilımlı demek, cihad şuuru olmayacak! Yani insanların saadeti ile ilgilenmeyecek. Sömürüye sesin çıkmayacak! Yahudi'ye köle olacaksın... Böyle düşünen Müslümanları arttıralım diyor... Nasıl arttıracaklarını raporda anlatıyorlar. Bunlara para verelim, aralarında zincir kuralım, destekleyelim, kuvvetlendirelim... İslam Alemine bunlar hakim olsun ve 'Müslümanlık budur' diye tanıtalım diyor... Onun için de Kuran-ı Kerim bastırıyor, cihad ayetlerini çıkartıyor içinden..."

Sahte Furkan kızdırdı

ABD'li Evangelistlerden Papaz Anis Shorrosh'ın yazdığı "Gerçek Furkan" adlı kitapla ilgili tartışmalar alevlendi. Din hocaları ve Diyanet Furkan kitabına öfke saçtı.

ABD'li papaz Anis Shorrosh'ın yazdığı ve Hıristiyan Kuran'ı olarak nitelenen "Gerçek Furkan" adlı kitap krize neden oldu. Kitabın içeriğinin üç dini birleştiren yeni bir din olarak lanse edilmesi üzerine Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi din adamları konuyu masa yatırırken, Diyanet İşleri Başkanlığı da bir açıklama yaparak, 'kitabın insanların kafasını karıştırma ve onları en yüce değerlerinden koparma amacına yönelik olduğu'nu belirtti. İncil mesajını bütün uluslara duyurmayı hedefleyen Evangelist tarikatının üyesi papaz Anis Shorrosh tarafından yazılan "Gerçek Furkan" tüm Müslümanları Evangelist tarikatına katmayı hedefliyor. Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki misyoner okullarında ders kitabı olarak okutulmaya başlanan kitap bedava dağıtılıyor. Kuran'ın bir başka adı olan Furkan'ın kelime anlamı da "doğruyu yanlıştan ayırt eden" demek. Kitapta 77 sure ile Kuran'dan ve İncil'den derlenmiş, aşk, barış, cennet, zina gibi bir çok konu üzerinde ayetler bulunuyor.

Bu kitap 2004 yılında Amerika'da basıldı ve başta Irak olmak üzere Ortadoğu’ya dağıtıldı. Bugün hala ortalarda geziyor. Aradan 15 sene geçmesine rağmen….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.