9 Eylül 1922, emperyalizmin İzmir’den denize döküldüğü tarihtir.

Dağlarında çiçekler açan güzel İzmir’imizin kurtuluşudur. Bu aydınlık gün kutlu olsun.

9 Eylül 1923, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş tarihidir.

CHP, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Nice 97 yıllar diliyorum.

Eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemiş: “Benim iki büyük eserim vardır, bunlardan birincisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de onun güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir.”

Ulusal Kurtuluş Savaşımızdan, onun Kuvayı Milliye’sinden, onun Müdafaa-i Hukuk’undan, Halk Fırkası’ndan gelen Cumhuriyet Halk Partisi; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ilkeleri Cumhuriyetçilik, Ulusçuluk, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik olan Türkiye’nin en köklü partilerindendir.

97. kuruluş gününde, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak parti CHP'dir (yeni CHP değil)..

Tüm ideolojik tutarsızlıklarından ve yönetim bozukluklarından en kısa sürede arınarak, ülkemizi kucaklayacak Atatürkçü bir CHP'ye gereksinim vardır. Bu yolda karşılık beklemeden yürümek için Atatürk'ün partisini, Atatürkçü parti yapmak üzere tüm gerçek Kemalistlere çağrı yapıyorum.

Ve hep birlikte haykırmalıyız:

YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA, YAŞA.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.