AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti grup toplantısında ülkenin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan FETÖ ile ilgili olanı ilgi çekiciydi; Bizler çocuklarınızı bunların okullarından alın diye meydanlarda haykırdığımız zaman boşuna haykırmadık. Bunların bankasına paralarınızı yatırmayın dediğimiz zaman boşuna haykırmadık. O zaman parasını çekip almayanlar şimdi yanımıza gelip, "Biz bunları bilerek yapmadık". Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız, dairenizi sattınız yatırdınız. Kusura bakmayın. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü.."  

Neresinden bakarsanız bakın bu çok talihsiz bir açıklama.

Birincisi; hukuk devleti tuzak kurmaz, kim hangi suçu işlediğinde ne ceza alacağını Türk Ceza Kanunu’nda görür ve bilir. “Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü..” hiçbir hukuk devletinin kabul edemeyeceği ifadelerdir.

Ben Ergenekon davasında son savunmamı yaparken, şimdi FETÖ’nün mahkemesi olduğunu iktidarın da anladığı mahkeme heyetine; “ben herşeyi düşünürdüm de devletin bize tuzak kuracağı aklıma gelmezdi” derken işte bunu anlatmaya çalışmıştım. O zaman bu mahkemenin FETÖ tarafından kurulup oyun oynandığını bizler cezaevinde bile görürken, her türlü istihbarat imkânına sahip hükümetin göremediğini düşünmek için insanın saftan öte başka bir şey olması lazım.
Kaldı ki, 25 Ağustos 2004 tarihli MGK toplantısında, Gülen grubuna karşı bir eylem planı hazırlanması kararı alındığını, bu kararın altında dönemin Cumhurbaşkanı Sezer’in yanısıra, Başbakanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül ve Genelkurmay Başkanı olarak da Özkök’ün imzasının olduğu 481 sayılı MGK kararı; Kasım 2013’de Taraf Gazetesi tarafından yayımlandığı için öğrendik.. O günlerde FETÖ ile hükümetin ilişkilerini bozacak bu belge ile ilgili: Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve AKP Milletvekili Yalçın Akdoğan, 2004 yılındaki MGK kararına ilişkin "Bu MGK kararı, yok hükümde olmuştur. AK Parti, bununla ilgili hiçbir adım atmamıştır. Bunu çok net olarak ortaya koymak lazım" demişti.

İkincisi, siz "Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü.derseniz hangi ülke size kaçan FETÖ’cüleri iade eder ?..

Üçüncüsü, 2002 yılından itibaren devlette kadrolaşan ve hiçbir şekilde TSK’dan atılmasına izin vermediğiniz FETÖ’nün askerlerini kim paşa yaptı ?.. Ergenekon, Balyoz ve diğer kumpas davalarında yargılanan subayları yargılama tamamlanmadan TSK’dan şura kararıyla kim emekliye sevk etti?

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile konuşmasının ikinci bölümüne ise tamamen katılıyorum: "Bilmiyorduk" diyorlar. Hepsi hikaye. Neyi nasıl götürdükleri, silahlı kuvvetlerimizde, polisimizde nasıl örgütlendikleri ortada. Şimdi ise artık tamamen temizlenme döneminin içindeyiz. Yargı ile birlikte hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa bunu sonuna kadar yapıp yolumuza devam edeceğiz. Devlet mekanizmasını bunlardan arındıracağız. Bu arındırma, temizleme olmadan devlet mekanizmamız rahat çalışamayacaktır.” Ancak bunu kendilerinde dâhil olduğu bir özeleştiri olarak kabul ediyorum. 


Not: AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ifadesini bilerek kullandım. Lütfen bunu kimse yanlış anlamasın kişilerin birden fazla sorumluluk veya görevi olabilir. Faaliyetlerini icra ederlerken de hangi faaliyeti icra ediyorlarsa o statüdeki ünvanlarıyla hitap edilir.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısına, AKP Genel Başkanı olarak katıldığını için böyle hitap etmenin daha doğru olacağını değerlendirdim.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A. Karagöz 6 yıl önce

yazılarınıza alışmıştık. elinize sağlık..

Misafir Avatar
Ziya İlker Göktaş 6 yıl önce @A. Karagöz

Teşekkür ederim. Avukatlık stajı başladı yazıları biraz aksattım. Bu gecikmeden dolayı burada sizin nezdinizde herkesten özür dilerim.

Beğenmedim! (0)