SEN VE BEN KALDIK OĞUL; BAK GİYİNDİM ASKER CEKETİNİ...

Nutuklar atan, siyah takım elbiseli adamlar, Mercedes'lere binip gitti.

Cenazende ön sırada protokolden dirsek yedim.

Kamerayı gören koluma girdi. Flaşlar, kameralar, muhabirler derken...

Herkes evine gitti herkes. Bir tek sen ve ben kaldık oğul.

TÖREN BİTMİŞTİR OĞUL..

KİMİLERİNİN UMRUNDA DEĞİL

Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde..

Askerlerimiz, polislerimiz ve korucularımızdan..

3'ü çarpışırken..

13'ü ise esir tutuldukları bir mağarada..

Hainler tarafından, kalleşçe şehit edilmişlerdir.

Bu vatan evlatları..

Vatanları uğruna canlarını vermişlerdir.

Bu arada..

Cenazeleri toprağa verilirken..

Türkiye televizyonlarında, kahkahalar atılmaya devam edilmiş..

Eski gelin adayı Hanife ile..

Diğer bazı programlarda..

Evden kaçan Songül ile Rabia'nın..

Bilindik serüvenleri, non stop sürmüş..

Sahte gelinlerin maceraları, ilgiyle izlenmiştir.

Yemek yarışmalarında gülücükler atılmış..

Müzik programları, susmak bilmemiştir.

Parti kongreleri naklen verilerek..

Antalya ve Uludağ'daki rezillikler..

Anında yansıtılmıştır.

Tüm bunlar yaşanırken..

Ölen Arabistan Kralı için 3 günlük yas ilan edip, bayrağımızı yarıya indirtenlerin akıllarına..

16 şehit için karalar bağlamak, aynı saygıyı göstermek, gelmemiştir.

(Necdet Akın)

ANKARA’DA BİLGİLENDİRME TRAFİĞİ

Şehitler memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verilirken, ‘Esirleri kurtarmak için çok uğraştık ancak başarılı olamadık’ açıklaması yapan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, bilgi vermeleri için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Lideri Meral Akşener’e gönderiyordu.

Bilgi aldıktan sonra CHP Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Gara şehitlerinden Cumhurbaşkanının sorumlu olduğunu öne sürüyor, Erdoğan’a, (PKK’nın alıkoyduğu 13 kişiyi kurtarmak için neler yaptığına ilişkin) 5 soru yöneltiyordu.

İki bakan, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerini de bilgilendirirken, muhalefet partilerinin temsilcileri, açıklamaları “yasak savma”, “başarısızlığa muhalefeti ortak etme çabası” diye yorumlanıyordu.

Bir milletvekili ise, operasyon nedeniyle iki bakan arasında gerilim yaşandığını ve Soylu’nun “Biz yapsaydık tüm rehineleri kurtarırdık” yaklaşımı ile başarısızlıktan Savunma Bakanlığını sorumlu tuttuğunu iddia ediyordu.

Bazı basın ve medya mensupları da, Gara'da 13 kişinin ölümünün Ankara siyasetini sarstığını belirterek, "Tartışmalar en çok iki soru üzerinde yoğunlaşıyor. Pençe Kartal-2 kod isimli harekâtın asıl amacı rehin kurtarmak mı, yoksa Gara bölgesini PKK kontrolünden kurtarmak mıydı? Ve Cumhurbaşkanı tarafından saptanan başarısızlığın faturası kime kesilecek? Yakın bir süre içinde 13 şehit olayı Ankara’da bazı koltuklara mal olabilir" diyordu.

Bu arada, AKP Genel Başkanının Rize İl Kongresi konuşmasında Gara şehitlerinden ‘esir’ diye söz etmesi bir başka tartışmayı başlatıyor, muhalefet partilerinin liderleri doğrudan, MHP lideri Devlet Bahçeli ise dolaylı olarak Erdoğan’ı topa tutuyordu.

Bazı yorumcular ise, kabine değişikliği için (Kovid 19 yasaklarının kademeli olarak kaldırılacağı açıklanan) Mart ayında yapılması beklenen AKP 7. Büyük Kongresi’nin beklendiğini, bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Akar’ın ‘yolcu’ olduğunu söylüyordu.

ERDOĞAN’IN TEPKİSİ İPLERİ KOPARTTI

Kıılıçdaroğlu’nun ‘Sorumlu Cumhurbaşkanıdır açıklaması’ Erdoğan’ı çileden çıkarmıştı.

AKP Ankara İl Kongresi’ndeki konuşmasında verip veriştiriyordu Kılıçdaroğlu’na:

Ürkek, korkak bir adam. Teröristlere terörist diyemez çünkü onlarla ortak. Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak 'bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır' diyorsun. Ya sen ne yüzsüzsün, sende yüz var mı? Terbiyesiz herif” diyordu.

Böylece, Başkentte iktidar ile muhalefet arasındaki ipler tümden kopuyordu.

MART’IN SONU BAHAR MI; ‘HAR’ MI?

Görünen o ki, Cumhur İttifakı’nın; yeni Anayasa dayatması, HDP ve bazı CHP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını gündeme getirmesi, Siyasi Partiler Yasası’ndaki düzenlemelerle HDP’yi işlevsiz hale getirmesi, CHP örgütleri ve CHP’li Belediyelerdeki yasadışı örgüt üyeleri olduğunu iddia ettiği kişilerin listesini açıklayarak Ana Muhalefet Partisini sıkıştırması ve Millet İttifakını dağıtmaya yönelik diğer manevraları nedeniyle siyaset sertleşecek.

Kısaca Mart’ın sonu bahar olsa da siyasetin ortasına ateş topu düşecek.

---

İYİ HAFTALAR

remzidilan_48@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.