İnsanı insandan ayırıyorlar / Bu sizden bu bizden kayırıyorlar

Anayasa ne diyor anlamıyorlar / Ortalık karıştı düzen bozuldu

Yetiş ey MUSTAFA Yetiş be KEMAL

Nefesi tükenen halkımızın, türkü sözlerini değiştirerek ürettiği şiirle başladım yazıma bu kez.

Salgın yasakları (sözde tam kapanma) nedeniyle 1 Mayıs’ı meydanlarda kutlayamadık, Ramazan Bayramında sevdiklerimizle bir araya gelemedik.

Alanlarda kutlanamayan bir bayram da 19 Mayıs’tı. Ancak balkonlarda, evlerin ve işyerlerinin önlerinde bayram coşkusu büyüktü. Anıt Kabir de dolup taştı.

İsrail’in bayram günlerinde Gazze’yi bombalaması, üçte biri çocuklar olmak üzere 200’e yakın Filistinliyi şehit etmesi Mayıs ayının ağır bilançolarından biriydi.

Makedonya’da olduğu söylenen yasadışı örgüt lideri Sedat Peker’in, yayınladığı videolarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski bakan Mehmet Ağar’ı hedef alması ise iç gündemi hareketlendirdi.

Esnafla helalleşmek isteyen Erdoğan’ın, bu kesime verileceğini açıkladığı toplam 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğini, akaryakıtta ÖTV’yi (Özel Tüketim Vergisi’ni) fahiş oranda artırarak karşılama yoluna gitmesi, ‘kaşık ile verip kepçe ile geri alma’ deyimini anımsattı.

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde’ demeye başlayan halkımız, bir yandan da şiirler, fıkralar üretiyor. İşte o şiirlerden biri:

Bu sene ürün boldu!

Doldu depolar doldu!

SİSİ yeni kankamız

RABİA’ya ne oldu?

..

Attım taşın birini,

Bulamadım yerini.

Hangi limana çektin

SONDAJ GEMİLERİNİ?

..

Sel olup akacağız,

Bentleri yıkacağız.

KARADENİZ GAZINI

Ne zaman yakacağız?

..

Olur mu yâre kızmak,

Kışın tarlayı kazmak?

HASTANELERDE YER YOK

BU NASIL DESTAN YAZMAK?

..

O kız kalbimi çaldı,

Aklımı baştan aldı.

Canlar ölüp gidiyor

AŞILAR NERDE KALDI?

..

Salgın, virüs her yerde

Başımız kaldı derde.

YÜZ YİRMİ SEKİZ MİLYAR

DOLAR ACABA NERDE?

...

AKÇAKOCA MÜFTÜSÜ’NÜN DENSİZLİĞİ

Bir yandan da Atatürk’e, onun ilke ve devrimlerine saldırılar sürüyor.

Bayram tatilinde Sakarya Karasu’daki yakınlarını ziyarete giden Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Cuma namazında verdiği vaizde, "Selanik Göçmenlerinin yüzde 90’ı ateisttir’ demiş. Bununla da yetinmeyen Soytekinoğlu, konuyu Gezi olaylarına getirerek, "otellerini eylemcilere açanlar Yahudilerdi. Hatta şu anda birisi bir şirketin ve takımın başkanı" diye konuşmuş.

Müftüye tepki gösteren cemaat camiyi terk etmiş.

Bundan bir süre önce de, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, katıldığı bir televizyon programında "Balkan göçmenleri Türk değildir, Türkleşmiştir" demişti.

Birçok tarihçi cevap vererek bu densizlere haddini bildirmişti. O cevaplardan birinin özeti şöyle:

Moğollar 1222 yılında Orta Asya’da Özbekistan ve Türkmenistan’ı işgal etmişti. Anadolu’da ise o zaman Büyük Selçuklu Devleti vardı. Oğuzların Avşar boyuna ait olan Karamanoğlu Beyliği 1228 yılında Moğol baskısından dolayı Anadoluya göç etti. Büyük Selçuklu Beyi Alaattin Keykubat, Karamanoğlu Beyliğini, Toros dağlarının içlerinde bulunan Ermenek ilçesine yerleştirdi.

Selçuklu Devleti 1300 yılında çöktü. Osmanlılar izans toprağı olan Bilecik ve Bursayı alarak batıda ilerlemeye devam etti. Ancak, daha sonra geriye dönerek Anadolu’daki Karamanoğlu Beyliği dışındaki Beylikleri teker teker yenip topraklarına kattı. Bu arada, Karamanoğlu Mehmet Bey Konya’yı aldıktan sonra ‘Anadolu’da Türkçeden başka dil konuşulmayacak’ diye emir yayınladı.

Osmanlılar 1374 yılında Balkanlara ulaştı ve Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u almasıyla çok güçlendi.

Fatih Sultan Mehmet, 1466 yılında savaşarak yendiği Karamanoğlu Beyliğinin başına oğlu Cem Sultanı geçirdi. Daha sonra, tamamen bitirmek için bu beyliğin halkını Balkanlara göç ettirdi. Böylece Balkanlar Türk yurdu oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Karamanoğlu Yörük Türklerindendir. Dedesi Hafız Ahmet Efendi, Karamanoğlu Beyliğinden Yunanistan’nın Manastır vilayeti Kocacık Nahiyesine yerleşmiş Yörük Türküdür.

Annesi ise Aydınoğulları Yörük Türklerindendir.

1878 yılında Osmanlı İmparatorluğu Plevne Savaşında yenilince ilerleyen Rus ordusunun önündeki yaklaşık 1 milyon 200 bin Türk İstanbul’a ulaşmak için göç etti. Bu göç sırasında 400 bine yakın kişi yollarda soğuktan ve açlıktan öldü.

1912-1914 Balkan Savaşlarında Osmanlı İmparatorluğu Balkanları tamamen kaybetti. Balkanlarda milyonlarca Türk kaldı.

Cumhuriyet döneminde (1926 Yılında) mübadele uygulandı. Yunanistan ve Balkanlardaki Türk Halkı ile Türkiye’deki gayri müslimler değiştirildi. Bu işlem daha sonraki yıllarda da devam etti.

1938’den 1989 yılına kadar olan sürede yaklaşık bir milyon Türk Anadolu’ya geldi. Halen milyonlarca Türk Balkanlarda yaşıyor.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, BALKAN TÜRKLERİNİN KÖKENİ KARAMANOĞLU BEYLİĞİNİN YÖRÜK TÜRKLERİDİR.

(İsmail Atak)

---

İYİ HAFTALAR

remzidilan_48@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.