https://www.bursaarena.com.tr/images/upload/image_953.pngMazide kalan hatıra gibi

Şefkatli kollarını aç bana annem

Geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık

Üşüdüm üstümü örtsene anne

..

Uyandım uykudan aradım seni

Sağıma soluma bakındım anne

Geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık

Üşüdüm üstümü örtsene anne

Anne, anne, anneciğim

..

Asrın seçiminin yapıldığı bir günde (14 Mayıs 2023), aynı zamanda ‘Anneler Günü’nde, seçim yasaklarına uyarak siyaset dışı bir şeyler yazmak isteyince aklıma gelen en güzel şey anneler ve annem oldu.

Bütün annelerin anneler gününü kutlarken, annem Hasibe (Bilgen) Dilan’ı, o cefakar kadını çok özlediğimi belirtmek istiyorum.

Babam vefat ettiğinde geride bıraktığı, biri kız 6 çocuktan en büyüğü 14 yaşında, en küçüğü ise bir yaşına bile basmamıştı (11 aylıktı)..

O cefakar kadın, annem, babasından kalan yetim aylığıyla (Dayım merhum Cemal Yapa’nın da desteğiyle) bizleri büyüttü.

Babamın ölümünden sonra ağabeyimin olgunlaşarak bizlere kol-kanat germesi nedeniyle onu hep baba bildik, halen de öyle.

Babam zanaatkârdı. İyi bir duvar ustası, iyi bir kunduracı, iyi bir marangozdu. Bitlis’te Şerefhan Camiine yaptığı el oyması minber hâlâ yerinde duruyor. Üzerinde 1937 tarihi var. Bir de oyularak yazılmış Atatürk ismi.

Marangoz atölyesinde maske takmadan çalışması, (maalesef günümüzde de marangoz atölyelerinde çalışanlar aynı şeyi yapıyor, maske takmıyor) hızardan çıkan tozların akciğerini doldurması onun sonunu getirdi. 50 yaşına girmeden bu dünyadan göçtü.

Bugün hayatta olmayan bütün annelere ve babalara Tanrıdan rahmet, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminin de ülkemize hak, hukuk, adalet ve huzur getirmesini diliyorum.

---

İYİ HAFTALAR

remzidilan_48@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nevzat karaoğlu 13 ay önce

Allah rahmet etsin. Mekanları cennet olsun. Nurlar içinde uyusunlar.Bende çok emeği olan teyzemi rahmetle anıyor, bütün annelerin , anneler gününü kutluyorum.

Avatar
Şefika Köymen 13 ay önce

Annene de babana da rahmet diliyorum. Nurlar içinde yatsınlar. Eşinin Anneler Günü'nü kutluyorum. Sevgiler.

Avatar
H.Taşdemir 13 ay önce

Mekanları cennet olsun.