Yeni yılın ilk haftasını geride bırakırken, ‘türbanlı savcı ve hakimler’, ‘CHP’de başörtülü vitrin mankenleri’, ‘Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan (kayyum) rektör atanması’ bu nedenle öğrenciler ile akademisyenlerin başlattığı direniş ve 'askeri darbe' tartışmaları Türkiye’nin gündemindeki yerini koruyor.

Tüm bunlar tartışılırken ABD’de, seçimi kaybeden Trump taraftarlarının Kongre Binasını işgal etmelari ise dünyanın gündemine oturdu.

Böyle olunca tabi, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) gülünç duruma düştüğü yorumları yapılırken, sosyal medyada, Trump ve dünyadaki yandaşlarına yönelik fıkralar da üretilmeye başlandı. İşte bunlardan biri:

‘Akıl hastanesinde bir hasta kendini tavana baş aşağı asarak, "Ben ampül oldum" diyor ve kimse de onu aşağı indiremiyormuş.

Konu baş hekime intikal ettirilmiş.

Başhekim, "Gidin ona elektrik kesildi, artık bir işe yaramazsın, in oradan diye ikna edin" talimatı vermiş.

Bir süre sonra görevliler tekrar baş hekime gelmişler, "Efendim onu ikna ettik, inecek. Fakat bu kez de etrafında toplananlar, karanlıkta kalacağız diye indirmemize izin vermiyorlar" demiş.

‘2030 PROJESİ’ SÜRECİNDE 2021 VE 2023

Ocak ayının gidişatını yorumlayan astrologlar, 6 Ocak’ta ABD Kongresinde yaşananları önceden bildiklerini iddia ederken, 13 Ocak ile Trump ile Biden’in devir-teslim yapacakları 20 ve ertesi günlerde olacaklara ilişkin de kehanette bulunuyor.

2021 YILINDA NELER OLACAK?

2021 yılının tümü ve 2030 yılına kadar olacakları yorumlayan araştırmacılar ise karamsar senaryolar çiziyor. Senaryolar şöyle:

-2021’de kuraklık büyük bir sorun olacak.

-Bu yılın ilk yarısında, gelecek yıllarda finansal sistemde yaşanacak çöküş ve kurulacak yeni finansal dünya sistemine ilişkin ilk adımların atıldığı gözlenecek.

-Ekonomide 31 Mart 2021 önemli bir tarih. Bu tarih, mortgage (morgıç) kredi borçlarının ertelendiği, yardım ve teşviklerinin sona erdiği bir tarih.

-Kredi borcu olan büyük şirketlerin Nisan, Mayıs, Haziran aylarında iflas etmeleri şaşırtıcı olmayacak.

-Bu şirketlerin kredi borçlarını ödeyememeleri nedeniyle güç duruma düşecek bazı bankaların batması olasılığı var.

-Bu gelişmeler domino etkisi yaratacak borsalar da bundan etkilenecek.

-BM gıda endeksinin belli bir kritik seviyenin üzerine çıktığı dönemlerde Arap Baharı, Sarı Yelekliler (Fransa), Wall Street (ABD) ve Gezi olayları gibi dünyada birçok gelişmelerin yaşandığı gözleniyor.

-Şu anda o şartlar henüz yok. Ancak Dünyada 2021 yılının ikinci yarısından itibaren sosyal huzursuzluğun dalga dalga yayılması, kitlesel sokak hareketlerinin yaşanması bekleniyor.

-Bu nedenle 2021 çok kritik, tehlikeli bir yıl olacak.

UZUN VADEDE OLACAKLARA GELİNCE;

-Dünyada borç ekonomisi hakim. Hükümetler borca batmış durumda. Hazırlanan ‘AJANDA 2030’a göre, 2023 yılı çok büyük dönüşümlerin yaşanacağı bir yıl olacak. (Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yıldönümü).

-Çıkarılacak SAĞLIK PASAPORTU ile nereye gideceğimiz (verilecek kodla) kontrol edilecek. Nereye gidemeyeceğimiz belirlenecek. Yani yasaklar konulacak, istediğimiz yere gidemeyeceğiz, girip-çıkamayacağız.

-ABD’de kongreye getirilen ve beklemekte olan bir yasa tasarısı var. Buna göre, DİJİTAL PASAPORT ve DİJİTAL CÜZDANlar hazırlanacak. Dijital Cüzdan verilecek olanlar bankada hesap açacak, yardımlar bu hesaba yatırılacak. Bu cüzdanı almayana ve hesap açmayana yardım yapılmayacak. DİJİTAL PASAPORT’ta sağlık bilgilerinin yanı sıra kimlik ve aile bilgileri, taşınır-taşınmaz malların tüm bilgileri yer alacak. (Türkiye’de de böyle bir projenin alt yapı hazırlıklarının yapılmakta olduğu duyumları var.)

-Bu bilgilerin dünyada oluşturulacak ortak bir havuzda toplanacağı söyleniyor. Bu ne demektir? "Dünya devleti", "Dünya hükümeti" kurulacak demektir. Artık siyasi değil, ticari hükümetler konuşulacak, Akıllı hükümetler gündeme gelecek.

VE 2030’UN DÜNYASI

-Projeye göre 2030’da hiçbir şeye sahip olmayacağız, her şeyi kiralayacağız. Kimden kiralayacağız? Büyük sermayeden. (Dünyada şimdiden 2 bin zengin kişinin sahip olduğu servet, bütün dünya nüfusunun sahip olduğu servetten daha fazla) Mülkiyetin ortadan kaldırıldığı, iş gücünün makinalaştığı, işsizliğin arttığı bir sistem kurulanacak.

-Böylece kapitalizm dönüştürülecek. Dünya finansal, sosyal ve siyasal sistemi resetlenecek. Bu, ‘Sosyal Kapitalizm’ ya da ‘Küresel Sosyalizm’ olarak adlandırılsa da, bir nevi ‘Küresel Finans Oligarşisi’dir. Küresel sosyalizm değil ‘Şirketokrasi’dir.

-Küresel sermayenin bunu istediğini söyleniyor. Bu yeni sistemin kurulabilmesi için önce şok yaratılması gerekiyor. Bu şok da dünyanın çeşitli yerlerinde halkların ayaklanmasıyla sağlanacak.

***

Bütün bunlar ‘komplo teorileri’ diye adlandırılıyor. Elbette ki içlerinde akla yatkın olanları da var uçuk olanları da. Yaşadıkça olacakların görebildiğimiz kadarını göreceğiz. Bizim göremediklerimize ise çocuklarımız, torunlarımız ve onların çocukları şahit olacaklar.

Temennimiz gelecek nesillerin, komplo teorilerinin oyuncağı olmadan, barış, kardeşlik ve dayanışma ruhuyla hareket ederek, doğa ile barışık, adaletli ve huzurlu bir toplum oluşturmasıdır.

---

İYİ HAFTALAR

remzidilan_48@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.