Son zamanlarda sosyal medyada çıkan haberler de Dünyayı etkileyecek olan bir kıtlıktan bahsediliyor. Bunu ülkemize karşı yürütülen psikolojik saldırılarda görüyoruz. TV’lere çıkan bazı isimler ki aralarında astrologlar var. Astrologlar bir noktadan sonra yıldızlara bakarak insanlar üzerindeki değişimleri incelerken, birden bire kendilerini kahin gibi görüp saçmalıyorlar.

İnsanoğlu dünya üzerinde var olduğundan beri tarım yapıp, hayvan yetiştiriyor. Dünyadaki her ülke iklim şartlarına uygun şekilde tarım yapıyor, fazlasını da dünya ülkelerine satarak para kazanıyor. Buradaki sorun maalesef bu ülkenin tarım konusunda köylüyü fazla desteklememesidir.

Avrupa’nın üretim yapan köy kökenlilerine, devletleri büyük oranda teşvik veriyorlar. Bu karar ise 1947 Yılında İkinci Dünya Savaşı bittikten sonra ABD ile yapılan Ticaret Anlaşmalarından muaf tutulmuştur. Sonraki yıllarda üretim fazlası tarım ürünlerini başka ülkelere satabilmek için O ülkelere baskı yaparak “köylüyü desteklemeyin” dediler. Bunun için 1985 yılında Uruguay’da toplantı yaptılar. Bizde ise bu işin sonucunu düşünemeyen bir iktidar tarafından 1995 yılında imzalandı. Sonuçta ABD-AB Ülkeleri ve Rusya da tarım üretimi sürerken bizde neden geriliyor?

Pandemi Döneminde 2 yıla yaklaşan süreçte İlaç-Gıda ve Aşı’ nın ne kadar önemli olduğunu anladık. (BAY ÖLÜM: DAVİD ROCKEFELLER adlı kitabımızda bunları 2018’de açıkladık.)

You Tube’de Türkiye aleyhine yüklenen saçma sapan ve yalanlarla dolu videoların çoğunda Muhiddin Arabi ve Nostradamus’un kehanetlerine yalanlar eklenerek isimleri kullanılıyor. Bugünlerdeki yeni moda 2022’de depremler, orman yangınları olacağı üzerine olurken, kıtlık üzerine de ahkâm kesiliyor. Sanki böyle afetler olursa kendileri etkilenmeyecekmiş gibi konuşuyorlar.

Biz 2012 yılından beri TV programlarımızda Tarım-Gıda ve Hayvancılık konusunda yetkilileri uyarıyoruz. Çünkü Anadolu Toprakları ekilip biçildiğinde 100 Milyonluk bir nüfusu besleyebilir. Bunu ilk açıklayan dahi insan, 50 yıl önce tarım üzerine yazdığı kitaplarla devrim yaratan, Amerikalıların ilkokullara verdiği süttozlarının bayat olduğunu ortaya çıkaran Osman Nuri Koçtürk’dür. Türk Milletini uyarmış ve en önemlisi Tarhana’nın en sağlıklı yiyecek olduğunu savunmuştu.

Bugün marketlerden aldığımız birçok yiyeceğin içine konulan kimyasalların sağlığımıza ne kadar zarar verdiğini, yazarlarsa ambalajların üzerinde görüyoruz. Onun dışında bilmiyoruz.

Senelerdir sebze ve meyve alırken, daima küçük olanları tercih ederken, bunların da mevsiminde olmasına dikkat ederim. Özellikle semt pazarlarına çıkarak alışveriş yaparken kriterim daima bu olmuştur. Herkese de tavsiye ederim.

Sonuçta zaman zaman TV Ekranlarına çıkan ve çok bilmiş bazı tipler halkın moralini bozmak için saçmalıyorlar. Yalan söylüyorlar. Dünya var olduğundan beri, Kuraklıkta olmuş, depremlerde, yangınlarda, sellerde olmuştur, gelecekte de olacaktır. O yüzden bu masallara inanmamanızı tavsiye ederim.

Bu konuları ciddiye alanlara tavsiyem de araştırsınlar, başka kaynaklara baksınlar ve kitaplara başvursunlar. Öğrendikleri bilgilerinde analizini yaparlarsa daha iyi sonuç alırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.