Cumhuriyetçi Parti üyelerinden corona virüsü soruşturması: "Kanıt bulduk, Wuhan’daki laboratuvardan yayıldı.."

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Partili üyeleri corona virüsüyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Virüsün kökenine dair yürütülen soruşturmada, Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından Ağustos ya da Eylül 2019'da sızdığına dair kanıtlar bulunduğu öne sürüldü. Cumhuriyetçi Parti üyelerinden corona virüsü soruşturması: Kanıt bulduk, Wuhan’daki laboratuvardan yayıldı.

ABD Eski Başkanı Trump salgın başladığından bu yana “Çin Virüsü” demişti. Basın Toplantıları’nda bunu defalarca söyledi, İstihbarat Raporlarını bile açıkladı.

Aralık 2019’da ortaya çıkan ve o tarihten bu yana dünyayı büyük bir kaosa sürükleyen corona virüsü salgınında 4 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti. Salgını bitirebilmek için aşılama kampanyaları devam ederken, virüsün nasıl ortaya çıktığıyla ilgili soru işaretleri de sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün geçtiğimiz aylarda Wuhan’da yaptığı çalışmalardan kesin sonuçlar elde edilemezken, salgında en çok can kaybının yaşandığı ABD’den dikkat çekici bir iddia geldi.

The Times’ın haberine göre Covid-19’un, Çin’in resmi olarak bildirdiği vakalardan aylar önce Ağustos-Eylül 2019’da Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından yayıldığı iddia edildi. Bununla ilgili kanıtlar bulunduğu belirtilen soruşturmada, sızıntının tüm zamanların en büyük üstünü örtmesiyle kapatılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

GECE YARISI VERİTABANI SİLİNDİ

Dış İlişkiler Komitesi’ndeki en üst düzey Cumhuriyetçi isim olan Michael McCaul, “Virüsün 2019 yılında Ağustos ayı sonu ya da Eylül ayı başında sızdığına inanıyoruz. Ne olduğunu fark ettiklerinde Çin Komunist Partisi yetkilileri ve laboratuvardaki bilim insanları sızıntının üstünü kapatmaya başladı. Gece yarısı virüsle ilgili veritabanını silmek ve güvenlik gerekçesiyle ek 1 milyon dolar istemek de buna dahil” dedi.

TEHLİKELİ ATIK SİSTEMİ İÇİN TALEP

Laboratuvarın Temmuz 2019’da tehlikeli atık arıtma sisteminin bakım ve onarımı için 1.5 milyon dolar talep ettiğini savunan McCaul, iki yıldan daha az süre önce kullanılan bir sistem için bu durumun sıra dışı olduğunu söyledi. ABD’deki soruşturma sonrası Çin’in vereceği yanıt beklenirken, Pekin yönetim Virüsün kazayla laboratuvardan yayıldığı iddialarını geçmişte pek çok kez reddetti.

The Economist’ten korkutan iddia… Gerçek ölü sayısı üç kat fazla: 15 milyonu aştı

Corona virüsü resmi rakamlara göre 4.5 milyonu aşkın kişinin hayatını kaybetmesine yol açarken, gerçek ölü sayısının üç kat daha yüksek olabileceği belirtildi. The Economist'te yer alan çalışmada, Çin, Rusya, Hindistan ve Latin Amerika ülkelerinde gerçek rakamların yansıtılmadığını ileri sürdü.

Salgını bitirebilmek için aşılama kampanyaları sürerken, ortaya çıkan varyantlar virüsün yeniden hızlı yayılmasını sağlıyor. Varyant tehdidinin yanı sıra, uzmanlar corona virüsüyle ilgili verilerin gerçeği yansıtmadığı iddiasını bir kez daha ortaya attı. The Economist’te yer alan bir çalışmaya göre dünya genelindeki toplam ölü sayısı 3 kat daha yüksek olabilir. Bu da ölü sayısının 15 milyonu aşması demek.

TEST DAHİ YAPILMIYOR

Latin Amerika ve Afrika’da da benzer bir sonuç olduğu öne sürüldü. Uzmanlar, söz konusu bölgelerde corona virüsü nedeniyle ölen pek çok kişiye test dahi yapılmadığını vurguladı. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle önlenebilecek pek çok can kaybının da ölü sayısını artırdığı belirtildi.

Latin Amerika ülkelerinden örnekler verilen çalışmada, Nikaragua’da resmi olarak 200 can kaybının kayıtlara geçtiği, ancak gerçek rakamın yüzde 9 bin 900 daha yüksek olduğu savunuldu. 586 can kaybı bildiren Haiti’de yüzde 2 bin 200, yine 4 bin kişinin öldüğü açıklanan Venezuela’da yüzde 1100 daha yüksek ölü sayıları olduğu belirtiliyor.

Mart 2020 Tarihinde çıkan Biyolojik Silahlar Kitabımızda Covid19’un "Biyolojik Silah" olduğunu yazmıştık. Haziran 2020’de ise Başkan Trump ve Dışişleri Bakanı Pompeo çıktıkları basın toplantısında bunu açıkladılar. Biz yine haklı çıktık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.