Güzel ve eşsiz ülkemiz, büyük önderimiz Atatürk’ün ölümünden sonra yeteneksiz ve sığ yöneticilerin elinde yok edilmek için kararlı bir şekilde talan edilmektedir. Havası, suyu, denizleri, gölleri, akarsuları, ormanları, sahilleri, dağları, ovaları bu talandan, bu büyük yağmadan paylarını almaktadırlar. Tarihi eser, sit alanı, koruma alanı, maden alanı, tarım alanı, mera gibi aklımıza ne gelirse yağmalanmaktadır. Ülkemizin doğal güzellikleri doğudan batıya, kuzeyden güneye hep yağmaya feda edilmektedir.

Bu yağma ve talan öyle ileri boyutta bir kine dönüştü ki, eşsiz liderimiz Atatürk’ün adının geçtiği her yer, kurduğu her kuruluş yok edilmek istenmektedir. Atatürk adları futbol sahalarından, kültür merkezlerinden silindi. Atatürk’ün kurduğu sanayi tesisleri kapatıldı, satıldı, özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çekildi. Şimdi sıra Atatürk’ün adının geçtiği ilçelerin yağmalanmasına geldi.

Gazipaşa ilçemiz, Antalya ilinin en doğusunda yer almaktadır ve yaklaşık 50.000 nüfusa sahiptir. İlçenin ekonomisine tarım sektörü hâkimdir. Hayvancılık, balıkçılık, ormancılık ve yeni gelişen turizm sektörü ilçe ekonomisinin can damarlarındandır. Bugüne kadar saklı bir cennet olarak kalan Gazipaşa’nın doğal güzellikleri, eşsiz koyları, antik kentleri, yaylaları ve değer biçilemeyen bakir kıyıları, bir takım karanlık ilişkileri olan kişilerce talan edilmek isteniyor. Yerel yönetimlerin kamu yararına göre hareket etmeleri zorunluluktur. Bazı kişilere ayrıcalıklı imar hakları verilerek, rant sağlanması engellenmelidir.

Planlı kentlerde konut alanları, tarım alanları, yeşil alanlar, parklar, sosyal tesis alanları belirlidir. Planlı, kurallı, ilkeli kentlerde, bu alanlar üzerinde kamu yararı bulunmadan, gerekli bilimsel ve teknik çalışmalar yapılmadan kişilere özel değişiklikler yapılamaz, yapılmamalıdır. Gazipaşa’da bir şahsa ait tarım alanı için yüksek oranda yapılaşma izni veren plan değişiklikleri, önceki dönem ilçe ve anakent belediye meclislerinden geçirilmiştir.

Bu tarım alanının konut amaçlı imara açılmasına Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi itiraz etmiştir. 6 Ocak 2020 Pazartesi günü Gazipaşa Belediye Meclisi bu itirazı değerlendirmiştir. Yapılan toplantıda itiraz dilekçesi kabul edilmemiş yani tarım alanlarını koruma kararlılığı gösterilememiştir. Böylece ileride başka uygulamaların önünü açabilecek değişiklik, oy çokluğuyla onaylanmıştır.

CHP’den 9, İyi Parti’den 7, AKP’den 5, MHP’den 4 üyesi olan Gazipaşa Belediye Meclisi’nde bu karara sadece CHP’li bir üye karşı çıkmıştır. Karşı çıkan değerli üye yüksek mimardır ve konunun uzmanıdır. Zaten 25 kişilik belediye meclisinde kamu yararına olan bakış açısıyla, bilgisiyle ve tecrübesiyle sadece CHP’li üye Esin Bilgiç bulunmaktadır.

Bu olaydan sonra 20 Ocak 2020 Pazartesi günü Gazipaşa Gündem Gazetesi şöyle bir başlık atmıştır: “CHP’li Esin Bilgiç’in ihracı konuşuluyor: CHP’de parti içi muhalefetin önemli isimleri arasında gösterilen Esin Bilgiç’in partiden ihracı gündeme geldi.” Bu haber ile yanlış bir toplumsal algı ve kamuoyu yaratılmak istenmektedir.

Esin Bilgiç’in Gazipaşa’yı korumak üzere yaptığı mücadele bazılarını rahatsız etmiştir. Kirli ilişkilerle, yağma ve rant peşinde olanlar, bu şekilde asılsız haber yaptırarak, talanlarını aklamak yolunu seçmiştir. Olayları bilen, vatansever bir belediye meclisi üyesinin ihracını, sadece rant çevresi ister, rant çevresine hizmet eden yerel yöneticiler ister, ideolojisi olmayan ilkesiz partililer ister. Bu rant işinde siyasi parti ayrımı, ideoloji farkı yoktur; iş rant olunca ilkesiz insanlar aynı potada buluşurlar.

Gazipaşa kıyılarındaki Koruma Amaçlı İmar Planı, büyük bir gizlilik içinde, bölge halkı, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ile hiç paylaşılmadan sonuçlandırılmıştır. Bu aşamalarda yatırımcının plana sadece kendi çıkarları doğrultusunda müdahale ettiği bilinmektedir. Bu plan üzerinde şu anda imar kanununun 18. madde uygulaması Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılmış ve Antalya Anakent Belediyesi’nde onay için beklemektedir. Antalya Anakent Belediyesi, Konyaaltı sahilinde kamu yararına olan dik duruşunu, Gazipaşa sahilleri için de göstermelidir.

Son yerel seçimlerde Antalya Anakent Belediyesi’ni CHP adayı Muhittin Böcek kazanmıştır. Anakent Belediyesi Genel Sekreterliğine AKP’ye ve Fetö’ye desteği bilinen Fettah Tamince’nin avukatı Cansel Çevikol Tuncer getirilmiştir. Bu avukat hanımın 2014 yerel seçimlerinde CHP Konyaaltı Belediye Meclisi üyesi yapılarak, önü açılmıştır. İşin içine rant girince, ideolojilerin bir kenara bırakıldığı görülmektedir.

Gazipaşa Uygulama İmar Planı incelendiğinde, bir plan değişikliğine gerek olmadığı görülecektir. Planlı alanlar, ilçenin nüfusu 200.000 kişi oluncaya kadar yeterlidir. Gazipaşa’nın geleceği kişilere özel planlarla karartılmamalıdır. Son yıllarda yerel yöneticiler ile siyasiler basit gerekçeler ve halktan gizlenerek alınan kararlarla bu rant çevresinin planlarına destek olmaktadırlar. Toplumda bu talana dolaylı olarak ortak olunduğu izlenimi oluşmaktadır. Bir takım karanlık insanların kıyılarımız ve doğal zenginliklerimiz üzerinden rant elde etmesine engel olunması ve bu yağmaya dur denilmesi gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.