HDP Milletvekili Ermeni Garo Paylan’ın TBMM’ye sunduğu Ermeni Soykırım’ ı tanınsın kanun teklifi konuyu yeniden gündeme getirdi. Bunda da 24 Nisan tarihinin Ermenilerce soykırım tarihi olarak kabul edilmesinde yatıyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması" kanun teklifini iade etti.

HDP Milletvekili Garo Paylan, "Ermeni Soykırımı’nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" başlıklı kanun teklifini dün TBMM Başkanlığı'na sunmuştu. Peki bu teklife karşı ne iktidardan ne de muhalefetten doğru düzgün bir tepki neden gelmiyor. Mesela siz gidip Amerikan Senatosu’nda veya Kongresi’nde Vietnam Savaşı’nda ABD Ordusu’nun öldürdüğü 1.5 milyon Vietnamlı için Soykırım tanınsın kanun teklifini verebilir misiniz? Bunu teklif edecek Kongre üyesi veya Senatör’ ü ABD Basın’ ı ve Halkı öyle bir şekilde tepkiye boğar ki sokağa çıkamaz.

ABD Ordusu Vietnam'da neler yaptı

ABD ordusu savaş sırasında işkence, tecavüz, toplu infaz, sivillerin öldürülmesi ve kimyasal silah kullanmak gibi pek çok savaş suçu işlemiştir. Amerika dünyanın her yerinde savaşlar çıkaracak, katliamlar yapacak ama 107 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti üzerine atılacak iftirayı gündeme getirecek. Amerika bu ülkenin baş düşmanıdır.

Ermeni Soykırım Yalanı

Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk zamanında ortaya atılmayan soykırım yalanı 1975 yılında Asala denen terör örgütünün kurulması ve Türkiye’nin Yurtdışındaki elçiliklerine, konsolosluklarına ve oralardaki görevlilere yaptığı suikastlarla başladı. ABD, İngiltere ve Fransa bu örgütü gizlice destekledi. 1915’den 60 yıl sonra başlatılan bu rezil kampanya ile 1.5 Milyon Ermeni öldürüldü yalanı hala ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor. ABD ve Batı bunun olmadığını çok iyi biliyor. Amaç Türkiye’yi sıkıştırmaktır.

Dünya Savaşı bittiğinde Versay Anlaşması imzalanırken, masada aylarca Osmanlı’nın nasıl bölüneceği tartışmaları sürdü. Bu süreç 18 Kasım 1918 den 10 Ağustos 1919 tarihinde imzalanan Sevr Anlaşmasına kadar sürdü. Bu süreçte Ege Bölgesi ve İzmir de Yunanlılara bırakılması, Doğuda Adana, İskenderun, Maraş, Kozan dan başlayarak, Erzurum, Bitlis, Van, Diyarbakır, Harput Sivas, Trabzon İllerini ve Rusya Ermenistan’ını kapsayacak bölgede “Büyük Ermenistan’ın” kurulması planlandı. Bogos Nubar Paşa, bu arazinin Türkiye’den kurtarılmasını ve bir büyük devlet tarafından Manda altına alınmasını ister.

ABD Başkanı Wilson bu planın savunucusudur. Ayrıca İstanbul, Boğazlar ve Marmara Bölgesinde de bir devletin kurulması ve Manda Devleti olarak’ ta Amerika’nın olmasını istiyordu. Bu çalışmalara sürerken ABD Basını Ermenilerin bir devlet kurmalarını istemektedir. 25 Eylül 1919 günü Wilson bir kaza geçirip komaya girdi ve Manda düşüncesi zayıfladı. Şubat 1920 tarihine gelindiğinde Anadolu da Türkler Doğuda Ermenilerin devlet kurmalarına karşılık isyan edince toparlanmaya başladı.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermenilerin Doğu da yaptığı katliamlar Avrupa ve ABD Gazetelerinde yer almadı. Türklerin Ermenileri öldürdüğü şeklinde çıkan yalan haberlerde Hıristiyanlık kullanıldı. Hıristiyanlar öldürülüyor denilince onların devlet kurmalarına sıcak bakıldı. Sevr Anlaşması erken imzalansaydı Anadolu parçalanmış olacaktı.

107 Yıl önce olaylar böyle gelişirken, bugünde Ermeniler Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ’ı işgal ettiler ve 30 yıldır süren bu işgalde halka katliam uyguladılar. Azerbaycan’a saldırınca da gerekli cevabı aldılar. Bu sefer Azerbaycan Ordusu savaşta ağır kayıplar verdirince ateşkes ilan edildi. Ateşkesi bozan ve Gence kentine saldırıp Sivilleri hedef alan Ermenistan 115 yıl önceki atalarının yolundan gittiklerini gösterdiler.

Amerika’nın Anadolu da Manda Devlet olarak görev almasına Senato karşı çıkar ve Wilson bu işi zamanla halledeceğini düşünürken, kaza geçirir ve komaya girince olay biter. Mustafa Kemal Anadolu da birliği sağlar, İnönü Savaşları’ndan sonra Batı onu önemsemeye çalışır, Sakarya Savaşından sonra Yunanlılar cephe kurarlar ve Anadolu da artık Bursa dan öteye gidemeyeceklerini anlarlar. 26 Ağustos 1922 Günü başlayan Büyük Taarruz ile İzmir’e çekilip oradan Yunanistan’a dönerler.

Doğu da ise 15 Bin kişilik Ordusu ile Kazım Karabekir Paşa Doğu^yu Ermenilerden temizler ve Ermenistan Devleti kurma hayali yok olur gider.

1915 yılında Ermenistan da olayların içinde olan Doktor Astaryaciyan 1950 Yılında Suriye de Arapça basılan “Ermenistan Tarihi” kitabında Ermenilerin hayalini açıklar. “Biz Büyük Ermenistan’ı kurduktan sonra bu topraklarda Türk ve Kürtleri yaşatmayacağız. Kalmakta direnenleri de öldüreceğiz”

Bu hayalin gerçekleşmesi bundan sonra artık bir hayalden öteye geçmeyeceği gibi Batı’nın ve Amerika’nın desteği olsa da bile bu iş söz konusu olamaz.

Batılı Devletler Türklerin Ermenilere Soykırım yapmadığını biliyorlar ama kendi menfaatleri ile Türk Düşmanlığı birleşince bunu koz olarak kullanıyorlar. Olayın temel özü budur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.