Erdoğan Trump Biden ve diğerleri…

Erdoğan’ı dışardaki ve içerdeki rakipleri dışarda; TrumpBidenMakronPutinMerkel, İngiltere, İtalya yani kısaca ABD+AB+Rusya+Çin’i de katabiliriz esasen ve içerde ise KılıçdaroğluAkşener, HDP, Karamollaoğlu şimdiye kadar bunları yendi mi yendi çiçeği burnunda yeni muhalefet partisi liderleri Fatih ErbakanAhmet DavutoğluAli Babacan bunları da yener mi geçmiş performansına bakılırsa evet demek mümkündür. Ancak siyasette yirmidört saatin uzun olduğunu unutmamak gerekir.

Biden, Türkiye’de Erdoğan’ı indirmekten bahsetti bunun için de “Kürt” unsurları ve muhalefeti destekleyeceğinden bahsetti.

Trump, “Çok zeki insanlarla uğraşıyorsunuz. Bu ülkelerin dünya çapında satranç oyuncusu liderleri var, onları tanıyorum.

Mesela, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bu durumda (Biden için) nerede olduğunu dahi bilmeyen ve bodrum katından çıkıp konuşamayan birine (başkan olarak) sahip olamazsınız.” dedi.

Öyle anlaşılıyor ki ABD başkanlık seçimlerinin önemli seçim taahhüdü Erdoğan’ı kim durdurabilir veya kim indirebilir üzerine kurulmuşa benziyor.

Egemen sömürgeciler Erdoğan’dan haz etmiyor, indirmenin yollarını arıyorlar.

Toparlayacak olursak;

Erdoğan=ABD+AB+Rusya+Arap Birliği+Çin+Muhalefet Liderleri.

Sonuç Erdoğan şimdiye kadar hepsini yendi mi evet yendi.

Şimdi yine yener mi?

Erdoğan’ın rakipleri sadece bunlardan ibaretse evet yener.

Ancak Erdoğan’ın nurtopu gibi taze rakipleri var!

Erdoğan’ın rakipleri;

Seçme ve seçilme hakkı kazanmış beş milyon yeni seçmen+işsizlik+ AB müzakereleri sonu yapılan düzenlemeler sonucu travma yaşayan aileler, evinden uzaklaştırılan kocalar+emeklilerin bir bölümü+küskün Ak parti seçmeni+fetö daha önce olduğu gibi Erdoğan’ın yanında görünen gizli rakipleri.

Erdoğan seçmenin gönlüne girmeyi başarmış yukarda ifade ettiğimiz yerli yabancı rakiplerine rağmen en uzun süre iktidarda kalmayı başarmış liderdir.

Erdoğan’ın başarısını kimileri Allah’ın Erdoğan’a yardım ettiğine bağlamaktalar. Elbette Allah (cc) ol derse olur.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığında İstanbul’u CHP’li Nurettin Sözer yönetiyordu ve seçim taahhütlerinin en baştaki olanı İmamoğlu’nun da seçim taahhüdünde olduğu gibi vatandaşa bedava süt ve vatandaşın bütçesine ekonomik destek falandı.

Gerçi İmamoğlu süt taahhüdün yerine getiriyor görüntüsü vermek için birkaç aracın fotoğrafını medyada paylaştı ama ben şimdiye kadar süt dağıtıldığını görmedim ya neyse(!)

Sözen, döneminde bırakın bedava süt dağıtmayı insanlar İstanbul’da içmeye su bulamaz olmuş hastaneler su olmadığı için ameliyat yapamaz olmuştu.

Çöp dağları ve çöpten çıkan koku ve kurtçuklar sokakları istila etmişti.

Erdoğan böyle bir ortamda İstanbul’a Belediye Başkanı olmuştu ve çok kısa sürede İstanbul’un üç “Ç” sorunu diye ifade edilen; Çukur, Çamur, Çöp ve SU sorununu çözmüş bunun üzerine Sözen; “Tanrı Erdoğan’a yardım ediyor” demişti.

O gün bu gün bu kanaat bir kısım vatandaş tarafından sıklıkla dile getirilmektedir.

Türkiye iç siyasetine, Türkiye’nin seçimlerine ve yönetimine şimdiye kadar müdahale yapanlar ve sonuç alanlar artık Erdoğan’dan rahatsızlar.

Ve Erdoğan karşıtlığı tartışmasız ortadadır.

Ve gene tartışmasız bir gerçekte sandıkta sonuç alamayanların her türlü yola başvurduklarıdır.

Erdoğan içinde her türlü yola başvurdukları artık su götürmez gerçektir.

Milletin buna bir cevabı olacaktır.

Millet feraseti ile kim kiminle ve kimi kimler istiyor bilmektedir.

Türkiye’de muhalefet partileri bu gerçeği iyi tahlil etmezler ve ona göre vaziyet almazlar yerlerini belirlemezlerse vatandaş hepsini aynı katagoriye koyacaktır, koymaktadır.

Bundan böyle siyasete DIŞ destek vatandaş nezdinde ihanetle eş anlam taşımaktadır.

Erdoğan, Refah Partisi İl Başkanlığı yaptığı sırada gecekonduları ziyareti ile ilgili dönemin Refah Partisi İl şöförü anlatmıştı “Reis İl teşkilatından çıkınca mutlaka rastgele bir ev ziyaretinde bulunur, giderken de yanımıza ufak tefek yiyecekler alırdık, vatandaşın çayını içer ayrılırdık bunlardan biriside bir ramazan akşamı Alibeyköy sırtlarında yolu olmayan keçi yolu gibi bir yerden yürüyerek yıkık dökük derme çatma gecekonduya yaptık. Gecekondunun kapısını çaldık, ezan okunmuş iftar saati gelmişti gece konudunun kapısını küçük bir çocuk açtı içerde yere serilmiş bir sofra bezi üzerinde bir tas çorba etrafında üç çocuk ve ihtiyar amca vardı, Reis selam verdi misafir kabul eder misiniz dedi ve içeriye girdik yanımızda getirdiğimiz peynir zeytin birkaç domatesten ve ekmekten oluşan yiyecekleri de sofraya koyduk Reis dizbağdaş kurdu ve çocukların arasına oturdu çocukların burunları akmış kaşığa değiyordu ben ekmeğimin arasına biraz peynir koyup dışarı çıktım o manzara karşısında sofraya oturamadım.

Reis bu duruma aldırmadı ve o çorbaya kaşık salladı bunun gibi çok örnek var.” Reisin yaptığı Allah’ın da kulunun da hoşuna gidiyordu bu yolculuk böyle başladı ama partinin kadın kolları temsilcisi olarak ortaya çıkan hanımefendilerden bazıları aksesuar olarak taktıkları ve verdikleri pozdan oldukça pahalı olduğu anlaşılacağı gibi ve babalarının kroveze ceket yelek ve pantolonunu giymiş çıkmış gibi bir fotoğraf verebilmektedir.

İşte bu fotoğraflar Erdoğan’ın ayağındaki prangalardır.

Bu görüntüler; “marjinal” görüntülerdir.

Çok dar bir çevreyi hoşnut edecek görüntülerdir.

Ve emekli bir vatandaşın kim bilir belki bir yıllık maaşına denk “kostüm” belki birkaç yıllık maaşına denk saat vb. takılarla verilen pozlar vatandaşla araya onarılmaz engeller duvarlar olarak Erdoğan’ın karşısındadır.

Erdoğan’ın rakibi Erdoğandır.

Erdoğan’ı yenerse Erdoğan yener!Son söz olarak;

Erdoğan daha önce yendiği dışardaki ve içerdeki rakiplerini gene yener mi evet yenebilir.

Ancak Allah’ın ve vatandaşın hoşuna giden Alibeyköyde ki iftar sofrasındaki Erdoğan davranışını Sayın Erdoğan ve Erdoğan’ın yakınlarından da beklemektedir.

İsraf lüks ve debdebe milletin kahır ekseriyetinin yaşam konforu ile orantısızdır.

Dost acı söyler demiş ulularımız.

Kalplerin sahibi Allah (cc)dır.

Allah’ın yardımı ve nusretinin garip gurabanın gönlünden tecelli edeceğine inanmakta değil miyiz?

Allah (cc) ülkemiz ve mazlumların hayrına neticeler ihsan etsin inşallah

Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.