Birlik beraberlik içinde mazlumların umudu ve sorumluluğunu taşımaya  devam edeceğiz!

Bosna'nın dağ köyündeki yaşlı teyze kendisine yardım getirenlere soruyor "TÜRK müsünüz?.."  ve devam ediyor GELECEĞİNİZİ BİLİYORDUM!..

Mazlumlar BİZİ BEKLİYORLARSENİ BEKLİYORLAR..

İktidar alternafi muhalefet olarak sen de "ABD'ye işbirlikçilik öneriyor" ve "bizi yönetime getirin" demeye getiriyorsan, yazık çok yazık. Ama emin olun Bosna'da dağın başında, "geleceğinizi biliyordum" diyen yaşlı teyze gibi milyonlarca mazlum var;  adını bilmediğimiz ülkelerin BİZE, BİZİM ÜLKEMİZE VE BİZİM MİLLETİMİZE DUASI VAR! 
Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz, Suriye, Arakan, Yemen, Libya hasılı kelam nerede mazlum ve mağdur var seni bekliyor ve sen sorumluluk kuşanmalısın!..

Çanakkale'de çarıksız, yiyeceği olmayan, Tokat'ımızın  çiçeği burnunda dahi diyemeyeceğimiz ağıtlara "15'liler" olarak giren çocuklar, sana vatan bırakmak için canını verdi ve kendileri "yaşayalım vatanımız olsun" diye değil, "geride kalanlara vatan olsun" dediler, can verdiler şehit oldular.

"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"

"Canı cehenneme doların" demediğin sürece seni ve ülkeni dolarla dizayn etmeye devam etmek isteyecekler.

Önce Vatan, Önce Millet, Önce Ümmet,

Niyet hayr akibet hayr..

Ülkemde yanlışlardan dönülsün, iyi işler yapılsın için uyarmaya devam edeceğim. Ama yıkım ekibi olarak değil kardeşane uyararak yapmaya devam edeceğim.

Almanya'nın nüfusu ile Türkiye'nin nüfusu hemen hemen aynı.
Almanya'nın milli geliri 4 Trilyon dolar.
Türkiye'nin milli geliri  750 milyar dolar yani Almanya'nın beşte biri kadar gelire sahibiz.
Almanya'da makam aracı sayısının 10.000 civarında, Türkiye'de makam aracı sayısının ise 200.000 civarında olduğu yazılmaktadır.

Siz herhangi bir müdür, genel müdür, belediye başkanının makam odasına girdiniz mi!

Aman Allahım! Zannedersiniz ki bunlar Türkiye'de yaşamıyor, gökten zembille inmişler mübarekler. Yaptıklarının günah olduğunu ayıp olduğunu, görgüsüzlük olduğunu bunlara kim söyler bilmiyorum.

Ekonomik saldırının umurlarında olmadığı, LALE DEVRİ yaşayan bazı bürokratlara, bazı  belediye başkanlarına ve eline güç geçiren bazı siyasetçilere de birkaç sözümüz var; "elde ettikleriniz seksen milyonun hakkı olduğunu sakın unutmayın!.."

İsraf haramdır.

Alabiliyorsun diye aldıkların helal mi haram mı  bunu bilmelisin. Ölçü istiyorsan kafanı yastığa koy ve kandine sor "ben, kendi işyerim olsa, benim gibi birisine yani bana, bu kadar astronomik  paralar verir miyim" diye! Göreceksin vermezsin..

Sen kendini aslında ne kadar kandırsan da, kendini kaf dağında görsen de, ne olduğunu, bulunduğun yere nasıl geldiğini en iyi sen biliyorsun!

Ayrıca bürokrat ve teknokratların astronomik maaş almalarına, PARTİLERİN HAZİNEDEN ALDIKLARI ASTRONOMİK PARALARA SON VERİLMELİ!.. Verilecek hazine yardımı makul seviyelere çekilmelidir. Ayrıca merak ediyorum, ülkemiz dışında böyle bir uygulama hangi ülkede var!

ALIŞILMIŞ İSRAF olarak devlet harcamalarında, gözle görülür halkın gönlüne dokunur şekilde tasarrufa gidilmelidir. Kamu kurumlarına  söylentilere göre yüksek kiralarla hatta dövize endeksli kiralanan kamu binalarına ihtiyaç olmadığı gibi alışılmış ancak gereksiz harcamalar gerçekten yanlıştır. İlgili kamu yöneticileri/ sorumluları gereken  hassasiyeti göstermelidir.

İngiltere yetkilisi, "İngiltere'de son 300 yılın ekonomik daralmasını yaşabiliriz" dedi! Bu açıklama dünyada ekonomide önemli daralma ve sıkıntılar olduğunun / olacağının habercisidir!

Devletin  üst yönetiminde görev yapan yetkililer tasarrufa ÖRNEKLİK / ÖNDERLİK  yapabilirler, yapmalıdırlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın zaman zaman bu duruma dikkat çekmesi yetmemektedir. Vatandaşın beklentisi bu duruma bizzat sayın Cumhurbaşkanımızın önderlik / örneklik etmesi yönündedir.

Hep söylüyorum; "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!.." diye.

Muhalefetin zafiyeti kimseyi rehavete sevk etmemeli. Millet umulmadık refleksler gösterebilir!
Tasarruf bereket demektir. Küçük görülen israf  harcamalar büyük etki ve bereketsizlik sebebidir.

Son cümle olarak;

Muhalefet ülkemize yapılan ekonomik saldırıyı fırsat olarak görmemeli, ülkemize dışardan yapılan saldırılar karşısında tek vücut olup  kenetlenmelidir.

Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.