İngiltere yetkilisi; 'İngiltere'de son 300 yılın ekonomik daralmasını yaşabiliriz' dedi! 
Bu açıklama dünyada ekonomide önemli daralma ve sıkıntılar olduğunun / olacağının habercisidir!

Sınavımız çetin!

"Lale Devri" bürokrat ve yöneticilerinin aymazlıklarına rağmen ki bu konuya yazının ikinci bölümünde genişçe temas edeceğim. Ekonomik saldırıya eyvallah mı diyeceğiz? 

İçinde bulunduğumuz şartları birlikte hatırlayalım.

Unutmayalım ki;

*Covid 19 salgını dolayısı ile belki tarihin en büyük salgını/saldırısına, umulmadık  zamanda, umulmadık bir şekilde yakalandık.
Bu bir sağlık depremidir. Depremde eviniz yıkılabilir şimdi ise işimiz yıkılıyor. Sağlığımız, hayatımız tehlike altında.
Peki ne yapalım bize biçilen role razı mı olalım?..

*Suriye'de tam yedi yıldır savaş halinde olduğumuzu ve topumuz tüfeğimiz ve 15 bin  Mehmetciğimizin savaş halinde olduğunu,

*Suriye'de, Irak'ta ve bölgede binlerce Mehmetciğimiz ABD ve müttefiklerinin Rusya dahil desteklediği PKK  ile savaştığımızı,

*Libya'da binin üzerinde özel eğitimli  Mehmetciğimizi ve tankımız, sihalarımız, ihalarımız ile dünyaya karşı savaş verdiğimizi,

*Akdenizi ne çabuk unuttuk gücü hak sebebi sayan sömürgeci dünya ile karşı karşıya geldiğimiz ve Fransa AB'ın şımarık çocuğu  Yunanistan'ın savaş gemileri ile karşı karşıya geldiğimizi,

*Kıbrıs da dahili hainlere rağmen Mehmetcik'in  savaşa hazır eli tetikte beklediğini,

*Azarbaycan'ın başarısında Türkiye'nin ve sayın Cumhurbaşkanının kararlı duruşu ve sihalarımız, ihalarımız ve askeri tecrübemizi  paylaşımımızın ve dahası! desteğimizin etkisini dünya biliyor!

*Ülkemizin ve Müslümanların menfaati için, Katar'da Sudan'ın Sevakin adasında, Somali'de, Afrika'da ve Balkanların bir çok yerinde olduğumuzu dünya alem biliyor!

*Ülkemiz deprem kuşağında yıl geçmiyor ki önemli yıkıcı deprem veya sel felaketi yaşamayalım. Bunun devlet bütçesinde önemli harcama kalemi olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. 

*Dünyada kaç ülkede Türkiye'de olduğu gibi başta COVİD-19 olmak üzere tedavi ve ilacın bedava olduğu, bedelinin devletçe karşılandığı kaç ülke var? Lütfen bakar mısınız! Ülkemizde yapılan yeni hastaneler sayesinde hastalarımız yatak sıkıntısı ile şimdiye kadar karşılaşmadıkları gibi hastanelerimizin dünyanın gelişmiş zengin ülkelerinin çok çok önünde olduğunu yurt dışında bulunan vatandaşlarımız ifade ediyorlar.

Bakmayın DHKP-C ve PKK artığı bilmem ne tabipleri adına konuşanlara.. Onlar devlet ve milletle  mücadeleyi her alana yaymak için bazı aymaz siyasetçileri de kullananlardır. İsimlerinin önüne arkasına sıraladıkları yaftalarına takılmayın. Malesef demokrasi gereği gibi yutturmaca ile şimdilik kendilerini kamufle ediyorlar.

*Covit-19 dışında bir de bu yıl kuraklık yaşamaktayız. Türkiye'nin bütün bölgelerine 500'ün üzerinde yeni barajlar yapılmasaydı, bu gün hem tarım alanları hemde içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekmemiz mukadderdi.

*Ülkemizde dahili ve harici hainlerce terör eylemleri yapılıyor, devlet amansız mücadele veriyor! Can güvenliğimizi sağlıyor. İş ve çalışanlar açısından dünyadaki yaşanan kaosu gözardı etmeden, Türkiye'nin bu konuda başarısını görmemezlikten gelebilir miyiz?

Bunların tamamı para demek, harcama demek! 

Sınavımız Çetin!

Yukarda ifade etmeye çalıştığım bütün faaliyetler, bütçeye önemli yük getirmektedir. Ancak ülke olarak yapmak zorunda bırakıldığımız durumları gözardı edemeyiz.

'Ekonomik sıkıntılar yok' demeye getirdiğimi düşünmeyeceğinizi biliyorum. 
Bütün dünyada olduğu gibi bizde de hizmet sektöründe, pek çok alanda işsizlik ve sıkıntı büyüktür.
Başta işini kaybenler, işsizler, işyerleri zorunlu kapananlar ve oralarda çalışanlar için gerekli sosyal destek sağlanmalıdır. 

Ülkemiz ekonomik taarruzla yeni karşılaşmıyor! Ne yani teslim mi olacağız?..
Hayır tabii ki.. daha önce teslim olmadığımız gibi yine teslim olmayacağız.
Dolarmış, Euroymuş, iner de çıkar da.. bunu acımasız fırsata çeviren gözü doymaz fırsatçıları olduğu gibi, sana karşı savaş aracı olarak kullananlara da tabii ki gerekli tedbirler alınmalıdır!

Dünya da covid-19 salgını başta ABD ve diğerlerini de vurmadı mı sanıyorsunuz. ABD'de Trump'ı gönderdi, iki buçuk trilyon dolar'ı piyasaya sürmesine rağmen.

Karşılıksız para basıp piyasaya sürebiliyorlar ve karşılıksız bastığı para ile dünyaya karşı adeta savaşıyorlar.

İşin o kısmını kısaca geçeceğim. Üretimi artırmalıyız hinterlandındaki ülkeleri bir araya getirip, dolar yerine TAKAS / BARTER yapmalı, D.8'i hayata geçirmeli,  bu yolda gayret sarfetmeliyiz ki bizi dolarla yola getirmeye çalıştıkları gibi yine yapamamalılar. 

Ayrıca İSRAF içinde LALE DEVRİ yaşayan, yaşamak isteyen bazı bürokrat ve vatandaşlara  gelince, onlara da  yazımızın ikinci bölümünde bir kaç sözümüz olacak, tabi anlayana!..

(Devam edecek)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.