Her ülke gibi olmasa da, bizim ülkemiz hem sosyo-kültürel hem etnik farklılıklarla enerji yüklü bir ülkedir.
Toplumsal uzlaşı için gerekli olan yapılanmanın sağlanmış ya da başarılamamış olması sosyal uyum ve ülke huzuru açısından son derece önemlidir.
Sosyal huzurun ne ölçüde sağlandığı, hem siyasi gücün hem bu yetkiyi verenlerin demokratik donanımları ile doğrudan ilgilidir.. 
Gerçek demokrasilerde başta yalan yoktur, popülizm yoktur.
Yolsuzluk yoktur, kayırmayaca yoktur.
Rekabete dayalı da olsa oportünist fırsatçılık yoktur. İnsani hak ve her sosyo-ekonomik kesimler için düzenlenen yasa ve yaptırımlarda kokuşma yoktur.
Özetle, ülkeyi ve toplumu bataklığa sürükleyen hiçbir eylem yoktur..
..
Demokratik değerlere bağlı pozitif yüklenme, dünya varlıklarını ve kaynaklarımızı sömürenlere fırsat vermez. Çünkü her bireyin beyin gücü bilgi güneşi ile aydınlanmıştır da ondan.
Negatif yüklenme ise sömürenlere olanak ve fırsat tanır.
Hepimizden akıllı ve her tür enstrümanı elinde bulunduranlar, kendi çıkarlarına uygun politikaları kabul ettirmede hiç zorluk yaşamazlar.
Bizim bilim kuraklığına dayalı tüm silahlarımızı geri tepmeli olarak ayarlama hüner ve becerisine sahiptirler.
Neredeyse kardeşin kardeşe hasım olarak görüldüğü çağımızda, dostluklar kurduğumuz dünya patronlarından ÇIKAR hesapları dışında içten yakınlıklar beklememiz saflıktır ya da donanım eksikliğimizdir.
Ülkede sosyal uyum düzeni,  bilgiye dayalı, akıllı ortak politikalarla ancak sağlanır..
Hele her yıl 50-60 milyar dolar dış açığa dayalı iseniz; ilk etapta dış güçlerin pompaladığı, hızlı tüketime bağlı, AL ve AT politikasını zihinlerden ve uygulamalardan kaldıracaksınız..

Ülkeniz sınırlarından ULUS KAMPANYALARI ile hemen kovalayacağınız baş düşman.
Sonra, her bireyin zihin ve yüreklerine CİMRİLİK acı politikasını da kazıyacaksınız.
Kazımak eğitsel açıdan sağlanamıyorsa devlet yaptırım gücünü devreye sokacaksınız.
Bu da yetmez, sanayi ham madde girdilerini kendiniz üreteceksiniz..
İklim krizi giderek etkisini daha çok gösteriyor.
Değişen iklim koşullarına uygun, hem nüfusunuzu azaltacak hem ülke bireylerinizin temel beslenme çarelerini bulup üreteceksiniz.

Kara delik boyutundaki tüm harcamaların kökünü kazımadan da olmaz bu.
Sözün özü, özünüze döneceksiniz.
..
Deli gibi üretip, MOLİERE’in CİMRİSİ gibi biriktireceksiniz.
Bilişim ve ağır sanayi teknolojisinde dünyayı ele geçirmiş, üstün beyin gücüne sahip ülkeler seviyesine çıkamadığımız sürece, binlerce hantal ve montaj nitelikli fabrikalar, ezberciliğe dayalı okullar da açsak yetmez.
Üstüne üstlük hem uçkurdan hem sınırlardan deli gibi artan nüfusunuz da varsa.
Asırlardır içimizdekilere hıyanet aşkı aşılayanların AZGIN politikaları hep başımızı ağrıtıyor.
Bu nedenle terör ve israf alanlarında kaybettiğimiz trilyon dolarlar belimizi doğrultmamıza izin vermiyor.
Her türlü rezil politikaları meşru gören Dünya küresel güçleri ve çevremizdeki asırlık düşman komşularımız kenetlenmiş durumda...

..
TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK SÖZÜ,  ACIDIR AMA ÇOK DOĞRU VE YERİNDE BİR SAPTAMADIR.. 
ANCAK TÜRKTEN BAŞKA ORTAK ÇIKARLARIMIZA DAYALI PESPAYE NİYET TAŞIMAYAN DOSTLARIMIZ DA OLMALIDIR.
NE YAZIK Kİ, SİYASİ VE SOSYO-EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZİ HER ALANDA PEKİŞTİRMEMİZ GEREKEN KARDEŞ TÜRK DEVLETLERİ DE, YÜZ YILLARDIR ZULÜM ALTINDA EZİLMİŞ VE GERİ BIRAKILMIŞLARDIR.. HALA BİRÇOĞU, AYRILDIKLARI GÜCÜN BASKI VE POLİTİK İŞGALİ ALTINDADIR

YURTTAŞ OLARAK ÜMİDİMİZ VE TEK BEKLENTİMİZ; GEREK ORTAK AKIL ZAFİYETİ VE GEREK DIŞ ETKENLER NEDENİYLE AYRIŞIP PARÇALANMAKTA OLDUĞU ŞÜPHE GÖTÜRMEZ SİYASİ VE SOSYAL YAPIMIZI, BAĞDAŞLIK VE BİRLİKTELİK ALANINDA  YENİDEN BÜTÜNLEŞTİRMEKTİR..
DÜNYA VE ÜLKE KONJONKTÜRÜNÜ İYİ OKUYABİLECEK VE KAVRAYABİLECEK KADAR BASİRETLİ, İYİ YETİŞMİŞ TÜM YURTTAŞLARIYLA, hem yüksek teknoloji ürünü hem gereksinim duyulan ham maddeyi, hem ülkenin tüm enerjisini sağladığımız gün, muasır medeniyet bayrağını dikmiş oluruz ülke ve gönül semalarımıza..

HAM HAYAL GİBİ DE OLSA, FARKLI İNANÇ, ETNİK VE KÜLTÜR SAHİBİ HER TÜRK VATANDAŞININ AKLINA VE YÜREĞİNE KOYUP, YAYGINLAŞTIRILMASI KONUSUNDA ÇABA GÖSTERMESİ GEREKEN BİR HEDEF HALİNE GETİRMESİ ZORUNLUDUR.

Yazılanlar herkes tarafından çok iyi biliniyor olmasına karşın yalnızca tekrarlanmıştır
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.