Saklanan teknoloji 2000 yılından itibaren halka verilmeye başlandı. AppeleiPhone (1. nesil), Apple tarafından pazarlanan ve tasarlanan ilk iPhone markalı akıllı telefon modeli. Dünya mobil sisteminde tamamen yeni çağın başlangıcı gibi kabul ediliyor.

İlk Iphone adlı modelle Apple mobil pazara dahil oldu. 29 Haziran, 2007 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde tanıtıldı ve veri aktarımı için GPRS ve EDGE desteği ile quad-band GSM hücresel bağlantı yer aldı. 9 Haziran 2008 günü ise Apple, modelin halefini, iPhone 3G-yi duyurdu. Böylece Siber Dünya gelişmeye başladı.

Son 10 yıllık süreçte cep telefonları "Android" olarak çok geliştirildi. Tabletler piyasaya sunuldu. Laptoplar ve bilgisayarlar da hız ve teknoloji bakımdan insanları kendilerine çekiyorlar. Bugün cep telefonu üzerinden o kadar çok işlem yapıyorsunuz ki; sağlık durumunuz bile takip ediliyor. Tansiyon, kalp atışından attığınız adıma kadar her şey cep telefonlarında bulunuyor.

İşte buna "CHİP Teknolojisi" deniliyor. Böyle bir dünya tekniği 50 yıl önce hazırlandı.

1960-1967 Yılları arasında ABD Başkanlarının bir uzmanı vardı. Danışmanın unvanı Bilişim Uzmanlığı’ dır. Bilgisayarların Buzdolabı büyüklüğünde olduğu yıllardır.

ABD Başkanı Henry Kissinger 1970 yılında bir açıklamasında diyor ki; "Biz gelecekte insanlara Çip takıp onları kontrol edeceğiz”

1972 Yılında da Zbigniw Brezinski de aynı şeyleri söylüyor. “Biz gelecekte insanlara Çip takıp kontrol edeceğiz”.

Bu iki adam ABD'de Dışişleri Bakanlığı yaptılar. ABD’nin üst düzey yöneticiliklerinde bulundular. ABD Siyaseti’nin arka plandaki isimleridir. Onların projeleri 50 yıl sonra hayata geçiriliyor.

Pandemi başladığında senaryo üretenler artık nakit paranın ortadan kalkacağını yerini Bitcoin tarzı Dijital Paraların alacağını ileri sürdüler. Bu gün bu söylenti ortadan kalktı. Bitcoin şirketlerinden batanlar ve paralarını kaybedenler yüzünden kimse bugün bu düşünceyi savunamıyor.

Gelecekte de Dijital Paraların garanti süresinin ne olacağı bilinmiyor. Bu arada şirketlerin hesaplarına girmekten tutun da Ar-Ge Çalışmalarına kadar her yere hackerler tarafından "Siber Saldırılar"  yapılıyor. Bankalardaki hesaplardan çalınan paraların dışında Rusya ve Çin'den her gün binlerce saldırı Amerika’ya yapılıyor. Bu noktada önem kazanan tek şey; çok güçlü bir İnternet ağına sahip olmanızdır. Bu sayede siber saldırılar artarak sürmektedir.

ABD Filmlerinde hacker’ların nerelere sızdıklarını görebiliyorsunuz. Havalimanları, Askeri Tesisler gibi kritik kurumlar ve şirketler hedef altındadır. Trafik akışını düzenleyen işaret lambalarının kontrol edilmesi gibi her yer siber saldırıların hedefindedir. O yüzden bizim de ülke olarak, bir "silikon vadisi" kurarak bu Dijital Dünya’ya katılmamız birinci hedefimiz olmalıdır.

Siber Dünya her geçen gün insan hayatına girmekte ve yeni gelişmelerde bu durum bizim için önem kazanmaktadır.  Gelecek Dijital Dünyada’ dır.
Bu konuda en güzel örnek ülke Hindistan olmuştur. Milyonlarca İnsan bu işten ekmek yerken, milyarlarca Dolar da para kazanıyorlar. Biz de yeni nesil gençlerle bunu başarabiliriz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.