15 Temmuz akşamı TV 100 kanalında "Kayıt Dışı" Programına konuk oldum. Moderatör Ertan Özyiğit eşliğinde yazar dostlar Volkan Ergenekon ve Ömer Faruk İspir ile 4 saat boyunca 'metafizik olayları' konuştuk. Tarihten gelen bir süreci anlattık ve Dünya devletlerinin de bu konulardaki çalışmalarından bahsettik.

Bilim açıklayamadığı gizemli olayları “Fizik Ötesi” adını verdiği 'Metafizik’e aktararak, üzerinde bilimsel çalışmayı yapmamış, ama bu konuya ilgi duyan insanların ve devletlerin de çalıştıklarını biliyoruz. Metafizik bizde tasavvufla bağlantılı olarak gösterilirken, bir başka kesim de metafizik varlıklarla bağ kurmayı ele almıştır.

Tarih boyunca insanoğlu “Gelecekten Haber” almayı araştırmış ve bunun yolunu da 'Cinler’de bulmuştur. Başka bir boyutta yaşayan ve bizim boyutumuza girip çıkan bu varlıklarla temas kuranlar gelecekten haberler vermeye çalışmışlar. Hatta bunları kullanarak insanları etkilemişler, hasta etmişler ve onların psikolojik olarak hasta olmalarına neden olmuşlardır.

Metafizik Savaşların gündeme gelmesi 2. Dünya Savaşı’ndan sonra “Soğuk Savaş” döneminde oldu. ABD ve Rusya İstihbarat Örgütleri bu konularda yetenekli olan medyumları topladılar. Onların ilişkiye geçtikleri Cinler aracılığıyla İstihbarat bilgileri elde etmeye çalıştılar.

Ruslar, Sosyalizmin etkisinde dinlerin varlığını reddetmelerine rağmen, hem Metafizik hem de Parapsikoloji alanlarında bilim adamlarıyla çalıştılar. Rusya genelinde bu tür yetenekli insanları topladılar. Türk Cumhuriyetleri’nde "Cinci Hocalar"ı Moskova’ya getirip onlarla deneyler yaptılar. Bu bilgiler 1970’lerin sonlarında ortaya çıkarken, Glasnost yani Açıklık Politikası’ n dan sonra daha fazla bilgiler elde edildi.

Metafizik ile Parapsikoloji arasındaki farkı da açıklayalım.

Parapsikoloji, 1932 yılında Profesör Doktor Joseph Rhine tarafından ABD’de Duke Üniversitesi’nde başlatıldı. Deneylerde telepatik yetenekleri olan öğrencileri aradı ve 15 bin kişi içinden gelecekten haber verebilen 2 öğrenci buldu. Rhien çalışmalarını 1943 yılında bilim dünyasına açıklayınca büyük tepkilerle karşılaştı. Savaşın yoğun gündeminde yine de dikkat çekti.

1945 Yılından sonra Rhine’ın ortaya koyduğu çalışmalar Avrupalı bilim insanlarının da yoğun ilgisini çekti. Rusya- Çekoslovakya’da gizli çalışmalar sürdürdü. Sonuçta 1960 yılına gelindiğinde Parapsikoloji Dünya’da 30 üniversitede bölüm sahibi oldu. Bugün gerek Rusya olsun gerekse ABD bu çalışmaları gizlice sürdürüyorlar. Bu alana Rüyaları da eklediler.

Turgut Özal Başbakan iken Baba Bush Türkiye’ye ziyarete geldiğinde, CIA adına Özal’dan bir şey talep etti. "Ülkedeki yetenekli Cinci Hocalarla görüşmek istiyorlar" dedi. Nedeni de şuydu: Amerika’nın Dünya çevresinde dönen ve bu noktada arızalanan uyduları var. Acaba bu hocaların kontrol ettiği Cinler aracılığıyla bu uydular tamir edilebilinir mi? Bu konuda sonradan herhangi bir bilgi alınamadı. Amerikalılar acaba yetenekli Cinci Hocalar buldular mı? Bulmuşlarsa ve uyduları tamir ettirmişlerse, o hocaların iyi para kazandığını söyleyebiliriz.

Amerikalıların bu konulara merakı üst seviyede sürerken, bizim ülkede bazı yetenekleri olan insanlara hemen "şarlatan" diyerek damga vurmak bir politikadır. Amerikalılar ise o kişiyi dinliyorlar ve deniyorlar. Gerçekten bir yeteneği var mı? Yok mu? gibi.. Sonuçta metafizik konusu tarihte halkın ilgisini de çekmişti, kral ve imparatorların ise daha fazla çekerdi. Nedeni de acaba hükümdarlıkları sürecek mi? Sürmeyecek mi? Savaşlar olacak mı? Olmayacak mı?..

Sonuç olarak, Metafizik yoluyla gelecekten haber almak günümüzde de hala popüler ve bu konuya ilgi duyan milyonlar, medyumlara ve hocalara koşarak paralar ödüyorlar..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.