Yunan medyasından çirkin manşet: "Haydi Türkiye'yi bitirelim!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) resmi ziyaret gerçekleştirdi. Yunan medyası, ziyarete ilişkin yapılan haberlerde Türkiye’ye çirkin göndermelerde bulundu ve karalama kampanyasını manşetlere taşıdı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’tan oluşan heyet, Suriye’den Libya’ya her alanda Türkiye karşıtı politikalarıyla bilinen Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) çıkarma yaptı. Yunanistan, BAE’nin başkenti Abu Dabi’de bugün açılış töreni yapılan Uluslararası Savunma Fuarı IDEX 2021 ile Deniz Savunma ve Deniz Güvenliği Sergisi NAVDEX 2021’e resmi katılım gösterdi. Ziyaret çerçevesinde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, BAE’nin Abu Dabi Veliaht Prensi ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ile bir araya geldi.

YUNAN BASININDAN KÜSTAH MANŞET

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un fuardaki, yanında götürdüğü kuvvet komutanlarıyla, BAE ve Bahreynli mevkidaşlarıyla buluştuğunu resmeden görselleri, resmi internet sitesinden yayımlandı. Bunun üzerine Reuters haber ajansı, 2020 yazında Yunanistan’a destek için Girit’teki Suda Üssü’ne savaş uçağı gönderen, birçok ortak tatbikata katılan BAE’nin Pazar günü 1,36 milyar dolarlık savunma anlaşmalarına imza attığını duyurdu.

Yunan basını ise hem bakan Panagiotopoulos hem de Genelkurmay Başkanı Floros’un Abu Dabi’deki temaslarını; iki ülkenin doğrudan Türkiye’ye mesaj verdiği çıkarımıyla ve çirkin ifadelerle manşetine taşıdı.

“HAYDİ TÜRKİYE’Yİ BİTİRELİM”

Provokatif manşetleriyle bilinen Atina merkezli Pentapostagma haber sitesi, “BAE’den Yunanistan’a işaret: Haydi Türkiye’yi bitirelim” başlığıyla sunduğu haberinde, Atina ve Arap dünyasının Ankara’yı izole etmeye başladığını öne sürerek, İsrail’le kurulan ilişkilere dikkat çekti. Söz konusu haber sitesi bir başka haberinde, Jerusalem Post gazetesinde yayımlanan bir analize gönderme yaparak; İsrail’in Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için Kürt dosyasını açmaya hazırlandığını ileri sürdü.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.