Ukrayna’da son Lenin heykeli de yıkıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’da, Rus lider Vladimir Lenin’in açık alanda yer alan tek bir heykeli kalmadı. Ülkenin güneybatısındaki Odessa bölgesinde kalan son Lenin heykelinin bugün yıkıldığı belirtildi.

Ukraynalı sivil toplum örgütü Svitanok’un Başkanı Vadim Pozdnyakov, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “(İşgal altındaki ve fabrika ile sanatoryumlar gibi kapalı bölgeler dışında) Ukrayna topraklarındaki son Lenin heykeli devrildi! Heykel, Odessa Bölgesi’nin İsmail ilçesindeki Stari Troyani köyünde duruyordu” diye yazdı.

Ukrayna’da, 2015’ten bu yana, Sovyet simgelerinin propagandasını yasaklayan “komünist ve nazi rejimlerini kınama” yasası uygulanıyor. Yasa, Sovyet Birliği liderlerinin adlarını taşıyan şehir, kasaba, köy, cadde ve sokakların adlarının değiştirilmesini öngörüyor. 

Sputnik Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.