Ukrayna: Rusya devlet düzeyinde çocuk kaçakçılığı yapıyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın devlet düzeyinde çocuk kaçakçılığı yaptığına dikkat çekti. Bakanlık, Rus yetkililerin, işgal altına aldığı Ukrayna bölgelerindeki çocukları yasa dışı şekilde Rusya’ya tahliye ederek uluslararası insancıl hukuku ve insanlığın temel standartlarını ihlal ettiğini vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın işgal altına aldığı bölgelerden yetim çocuklar ve Rus saldırıları sonucu anne babasız kalan çocuklar da dahil olmak üzere yüzlerce çocuğu yasa dışı ve zorla Rusya’ya tahliye ettiğini bildirdi. Bakanlık yaptığı açıklamada, “Ukraynalı çocukların Rus vatandaşları tarafından Ukrayna mevzuatı tarafından belirlenen gerekli tüm prosedürleri izlemeden yasa dışı evlat edinme tehdidi bariz bir ihlaldir.” ifadelerine yer verdi.

“RUSYA UKRAYNA ULUSUNUN GELECEĞİNİ YOK EDİYOR”

Rusya Eğitim Bakanlığının, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından yasa dışı oluşturulan sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Ukrayna’dan yasa dışı yollarla tahliye edilen yetimlerin Rus ailelere verilmesine izin verecek anlaşmaları imzalamaya hazırlandığını bildiren bakanlık, “Kremlin’in Ukrayna’daki suç eylemlerini ‘yasallaştırma’ girişimleri, savaşın temel kuralları ve gelenekleri ile evrensel olarak tanınan insan haklarına karşı alaycı bir saygısızlıktır. Aslında, uluslararası insancıl hukuku ve temel insanlık standartlarını ihlal eden Rusya, devlet düzeyinde çocuk kaçakçılığı yapıyor ve Ukrayna ulusunun geleceğinin yok edilmesiyle uğraşıyor.” ifadelerine yer verdi.

Bakanlık, Rus işgalcilerin bu tür eylemlerinin adam kaçırma (kidnapping) olarak nitelendirilebileceğini belirterek, “Bunlar başta ilgili uluslararası kuruluşlar olmak üzere uluslararası toplumun kararlı bir tepkisini gerektiriyor.” diye vurguladı.

İlgili tüm uluslararası kuruluşlara seslenen bakanlık, Ukraynalı çocukların Ukrayna topraklarına geri dönüşü için acil önlemler alma çağrısı yaptı.

SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA 197 ÇOCUK ÖLDÜ!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı düzenlediği işgalci saldırılar sonucunda çocuklar dahil olmak üzere masum sivil halk zarar görmeye devam ediyor. Ukrayna Başsavcılığı, bu sabah yaptığı açıklamada, Rusya’nın saldırılarının başlangıcında bu yana 197 çocuğun hayatını kaybettiğini, 351 çocuğun yaralandığını bildirdi. Ayrıca işgalci Rus ordusunun bombardımanlarıyla Ukrayna’da, binden fazla eğitim kurumunun hasar gördüğü, bunlardan 91’inin tamamen yıkıldığı bildirildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.