Ukrayna müzakere heyeti başkanı: "Cumhurbaşkanımız Zelenskıy, Putin ile Türkiye’de görüşecek"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna müzakere heyeti başkanı David Arahamiya, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve Rusya devlet başkanı Putin’in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifiyle İstanbul’da veya Ankara’da bir araya geleceğini duyurdu. Arahamiya, “Zelenskıy ve Putin görüşmesi de büyük ihtimalle ya İstanbul’da ya da Ankara’da gerçekleşecek. Görüşme için evraklar hazırlandı” açıklamasında bulundu.

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken müzakere görüşmeleri de sürüyor. Son olarak Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin İstanbul’da bir araya gelmesiyle Ukrayna’nın bazı talepleri Rusya tarafından olumlu karşılanmıştı.  

Ukraynalı müzakereci David Arahamiya (David Arakhamia), İstanbul’daki görüşmede Rusya’nın Ukrayna tarafındaki tekliflerini olumlu karşıladığını belirterek, “Biz İstanbul’daki görüşmede pozisyonumuzu Ukrayna tarafı olarak belirttik. Prensip olarak Rusya resmi olmayan cevabını verdi ve Kırım hariç tekliflerimizi kabul etti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmitro Kuleba), Rusya’nın cevabını yazılı olarak istedi” ifadelerini kullandı.

DAVİD ARAHAMİYA: ZELENSKIY VE PUTİN GÖRÜŞMESİ İSTANBUL’DA YA DA ANKARA’DA OLACAK

Ukrayna müzakere heyeti başkanı Arahamiya, “Zelenskıy ve Putin görüşmesi de büyük ihtimalle ya İstanbul’da ya da Ankara’da gerçekleşecek. Görüşme için evraklar hazırlandı” açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve 1 Nisan’da Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaparak iki liderin “Liderler Zirvesi” altında İstanbul veya Ankara’da görüşmelerini teklif etmişti. Her iki lider de bu teklife olumlu yaklaşmıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.