Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov: "Rusya, sadece dün Mariupol'den 100'e yakın çocuk kaçırdı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya, kontrol altına aldığı Ukrayna bölgelerinde yaşayan vatandaşları, kaçırmaya devam ediyor. Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, sadece son bir günde Rus işgalcilerin Mariupol’den 98 çocuğu kaçırdığını bildirdi.

Rusya, işgal altına aldığı Ukrayna topraklarında yaşayan insanları tehdit ederek zorla Rusya’ya sürüyor. Çocuklar dahil sivilleri yasa dışı bir şekilde Rusya’ya tahliye eden Rus yetkililer, uluslararası insancıl hukuku ihlal ediyor ve insanlığa karşı suç işliyor.

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ukrayna’daki insani duruma dair yaptığı açıklamada, “Sadece bir günde, 29 Nisan 2022 tarihinde, işgalciler Mariupol’den 98 çocuğu kaçırdı. Tüm suçları kaydediyoruz. Ve tüm çocuklarımızı eve geri getirmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAÇIRILAN UKRAYNA VATANDAŞLARINI RUSYA’NIN SORUNLU BÖLGELERİNE YERLEŞTİRİLİYOR

Ukrayna’nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kıslıtsya, 19 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, 121 bini çocuk olmak üzere 500 binden fazla Ukrayna vatandaşının zorla Rusya’ya tahliye edildiğini duyurdu.

Rusya’nın sözde tahliye ettiği yaklaşık 30 bin Ukrayna vatandaşını işgal altındaki Kırım ve Donetsk bölgesindeki özel toplama kamplarında alıkoyduğunu bildiren Kıslıtsya, “Bununla birlikte Ukrayna vatandaşları, kuzey bölgeleri ve Sahalin adasına dahil olmak üzere Rusya’nın sıkıntılı bölgelerine gönderiliyor. İnsanların pasaportlarına el konuluyor ve iki yıl boyunca Rusya’dan ayrılmalarını yasaklayan belgeler veriliyor.” dedi.

RUSYA DEVLET DÜZEYİNDE İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus işgalcilerin bu tür eylemlerinin adam kaçırma olarak nitelendirilebileceğini belirterek, “Aslında, uluslararası insancıl hukuku ve temel insanlık standartlarını ihlal eden Rusya, devlet düzeyinde çocuk kaçakçılığı yapıyor ve Ukrayna ulusunun geleceğinin yok edilmesi için uğraşıyor…” ifadelerine yer verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.