Ukrayna ile Türkiye İHA üretim tesisinin inşaatına ilişkin anlaşma imzalayacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında, insansız hava aracı (İHA) üretim tesisinin inşa edilmesine ilişkin anlaşma imzalanacak. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, anlaşmanın bugün imzalanacağını açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile Ukrayna arasında insansız hava aracı (İHA) üretim tesisinin inşa edilmesine ilişkin anlaşmasının bugün imzalanmasının planlandığını duyurdu. Reznikov, “Çerçeve anlaşmasının imzalanması bekleniyor. Anlaşma Ukrayna ile Türkiye arasında yüksek askeri teknolojiler alanındaki iş birliği ile ilgilidir. Anlaşmada yer alan maddelerden biri de insansız hava araçları üreten Bayraktar fabrikasının inşaatıdır” değerlendirmesini yaptı. Ayrıca Bakan Reznikov, Ukrayna’da İHA pilot yetiştirme merkezinin oluşturulacağını aktardı.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI DAHİL 12 ANLAŞMA İMZALANACAK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in 10’uncu Toplantısı vesilesiyle, bugün Ukrayna’ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Ziyaret kapsamında bir dizi anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması bekleniyor. Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, dün yaptığı açıklamada, ülkesi ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) dahil yüksek teknoloji, havacılık ve uzay endüstrileri, gençlik politikaları ve kolluk kuvvetleri alanlarında 12 yeni anlaşma imzalanmasının planlandığını bildirmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.