Ukrayna Heyeti: Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör istiyoruz

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna heyeti, Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin toplantısına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde açıklama yaptı. Heyet adına konuşan Ukraynalı yetkili David Arahamiya, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini ifade etti. Açıklamada, “Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak görmek istiyoruz. Güvenlik garantileri konusunda anlaşamadık. Ancak, güvenlik garantileri sağlanırsa nötr statüye geçeriz” denildi.

Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin yeni görüşmesi, bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşti. Basına kapalı olan görüşme, 10.30 itibarıyla başladı ve üç saate yakın sürdü. Müzakerelerin iki gün süreceği açıklandı. Taraflar, resmi görüşmelerin bitmesinin ardından basın açıklaması yaptı.

UKRAYNA HEYETİNDEN MÜZAKEREYE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA: GÜVENLİK GARANTİLERİ KONUSUNDA ANLAŞAMADIK

Ukraynalı yetkili David Arahamiya, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini ifade etti. Açıklamada, “Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak görmek istiyoruz. Güvenlik garantileri konusunda anlaşamadık. Ancak, güvenlik garantileri sağlanırsa nötr statüye geçeriz” ifadelerine yer verildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.