Ukrayna “HAYAT- ЖИТТЯ” Yardım Vakfı'ndan Türkiye'de yaşanan yangın felaketine dev destek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna ve Türkiye vatandaşları tarafından kurulan “HAYAT- ЖИТТЯ” Yardım Vakfı, Türkiye’de yaşanan yangın felaketine yardım etmek amacıyla bir kampanya başlattı.

Ukrayna ve Türkiye vatandaşları tarafından kurulan “HAYAT- ЖИТТЯ” Yardım Vakfı, Türkiye’de yaşanan yangınların ardından yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, yangından etkilenen vatandaşlara yardım edileceği ve Türkiye’deki ormanların yeniden düzenlenmesi yapılacağı belirtildi. Ayrıca Vakıf, Türkiye’de Ukrayna-Türkiye dostluk ormanı oluşturulması için çalışma yapılacağını duyurdu. Vakıf tarafından düzenlenen kampanyaya; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Refat Çubarov, Rüstem Umerov, Gayana Yüksel, TURKSİD Ukrayna ve Kırım Haber Ajansı (QHA) gibi isim ve kuruluşlar da destek verdi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ukrayna’nın kardeş devleti Türkiye’nin ormanlık alanlarında eşzamanlı olarak birçok noktada yangınlar başladı. Afet mağdurlarına destek olmak, Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanı oluşturmak adına Ukrayna’da bir destek kampanyası düzenlenmiştir. Korkunç yangınlar Türkiye’nin güneyindeki turistik bölgelerin de içinde olduğu pek çok yerleşim yerini etkiledi. Ormanlar yanıyor, insanlar evlerini, tarlalarını kaybediyor, hayvanlar telef oluyor.

Manavgat’ta başlayan orman yangınlarına saatler ve günler ilerledikçe yenileri eklendi, alevler birçok yerde yerleşim yerine de ulaştı. Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu‘da orman yangınları yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Hafta başından bu yana Antalya, Muğla, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Çanakkale, Kayseri, Edirne, Kütahya, Aydın, Kilis, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa, Diyarbakır, Karaman, Balıkesir, Manisa, Bingöl, Kırklareli, Bilecik, Şanlıurfa, Bitlis, Kahramanmaraş, Çorum, Isparta gibi pek çok şehirde yangınlar meydana geldi. Manavgat dışında Alanya, Kemer, Bodrum, Marmaris gibi tatillerini Türkiye’de geçiren Ukraynalıların da çok iyi bildiği noktalarda da yangınlar yaşandı.

Son 5 günde 35 ilde 125 orman yangını meydana geldi. Bunlardan 117’si ormanın kahramanları tarafından kontrol altına alındı. Felaket Manavgat’ta 7 kişinin ölümüne 507 kişinin yaralanmasına neden oldu. Evlere kadar ulaşan yangınlarda çekilen videoları gözyaşlarına boğulmadan seyretmek mümkün değil; büyük bir trajedi ve acı yaşanmaktadır. Yangında ormanda yaşayan canlılar ve evcil hayvanlar da büyük felaketten etkileniyor. İnsanların yaşam alanları, geçimlerini sağladıkları tarlalar ve işyerleri ve turistik tesisler de dahil olmak üzere yüzlerce bina ateş altında kalarak kül oldu.

Ukrayna, Türk hükumetine taziyelerini ileterek, yangınla mücadelesine destek olmak için özel uçaklar gönderdi, dünyanın pek çok yerinden kurtarma ekipleri ve ekipmanları da katkıda bulundu. Felaketle savaşmak için yüzlerce araç, helikopter ve tanker kullanılıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangından etkilenen her vatandaşa yardım konusunda bir açıklama yaptı. Yangından etkilenen herkese devlet desteği verilecek. Türkiye’de birçok kuruluş şimdiden vatandaşlara yardım ve destek, ormanları yeniden canlandırmak için kampanya başlattı!

Türkiye birçok badirelerden geçti bu felaketi de atlatmaya gücü ve kudreti vardır.

Zor zamanlarda komşu ve kardeş bir ülke olarak Türkiye her zaman Ukrayna’nın yardımına koşmaktadır. Ukrayna ve Kırım Tatar halkına yönelik destek, çeşitli işbirlikleri, sosyal programlar ve projelerde kendini göstermektedir

Bu felakete Ukraynalılar ve Ukrayna’da yaşamını sürdürenler olarak sadece içi acıyan seyirciler olarak bakamayız!

Ukrayna’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak uzaktan ağlayarak izlemeyeyiz!

Her şeyden önce insan olarak Türkiye’de yaşanan bu felakete karşı verilen mücadelede bir kenarda durmamalıyız!

Hepimiz dua edelim! Ama duadan başka da Türkiye için elimizden başka destekler de gelebilir.

Ukrayna ve Türkiye vatandaşları tarafından kurulan “HAYAT- ЖИТТЯ” Yardım Vakfı, yangınlardan etkilenen Türk halkını desteklemek için bir kampanya başlattı. Toplanan yardımlar ormanların yeniden düzenlenmesi, Ukrayna-Türkiye dostluk ormanı oluşturulması ve afet mağdurlarına destek için kullanılacak.

Kâr amacı gütmeyen “HAYAT- ЖИТТЯ” Yardım Vakfı‘nın kampanyasına destek olunuz!!
Yardımların kullanım süreci, yardım miktarı, kampanyaya destek veren kurumlar ve kişilerin isimleri, kendi rızası ile kampanya raporunda yayınlanacaktır. Kampanya TC Kiev Büyükelçiliği bilgisi dahilinde olup, toplanan destekler TC Kiev Büyükelçiliği’nin yönlendirmesi ile doğru kanallara ulaştırılacaktır.

Bugün değilse ne zaman?
Ukrayna vatandaşları olarak, Ukrayna’ya her zaman desteklerini gösteren Türkiye’yi bu felakette asla yalnız bırakmayacağız!

Ukrayna’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, vatanımızdaki bu felakete asla seyirci kalmayacağız!

Grivna para birimi cinsinden desteklerinizi yatırabileceğiniz banka hesabı:
Banka: PRIVATBANK

Hesap adı: БО БФ ХАЯТ ЖИТТЯ

Hesap No: 40798437

IBAN: UA133052990000026009046205711

Kampanyaya destek veren şirket, kurum ve kişiler*
Sıra Kişi ve Kurum
1 Kırım Tatar Milli Meclisi
2 Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu (Kırım Tatar Halkının lideri, Milletvekili)
3 Refat Çubarov (KTMM Başkanı)
4 Gayana Yüksel (KTMM Üyesi)
5 TURKSİD Ukrayna
6 Türkiye Üniversite Mezunları Derneği
7 İsmet Yüksel
8 Ukrhaber.com
9 Caner Cangül
10 Kadir Çurku
11 Ayhun Tibet
12 Ukrayna Yeşiller Partisi
13 Vitali Kononov
14 Kadem Ergül
15 QHA
16 Rüstem Umerov (Ukrayna Milletvekili)”

QHA

Anahtar Kelimeler:
YangınUkraynaDestekFelaket
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.