Ukrayna'dan Navalni'ye destek: "Putin'in düşmanı dostumuzdur"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, "Düşmanımın düşmanı dostumdur. Bu nedenle eğer Navalni Putin'in düşmanıysa, biz Navalni'yi destekliyoruz" dedi.

Kuleba, Kanal 24 programında yaptığı açıklamada, Rusya'da tutuklanan muhalif Aleksey Navalni'nin bir gün demokratik seçimler sonucu Rusya'nın başına gelirse ülkesinin saldırganlığı için özür dilemesi ve Kırım'ı Ukrayna'ya geri vermesi gerekeceğini belirtti.

Kuleba, "Düşmanımın düşmanı dostumdur. Bu nedenle eğer Navalni Putin'in düşmanıysa, biz Navalni'yi destekliyoruz. Bu kadar basit" değerlendirmelerinde bulundu.

Muhalif lider Navalni, Ağustos'ta zehirlenmiş ve Almanya'da tedavi edilmişti. Navalni ve Britanya, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkeleri Navalni'nin zehirlenmesinde Kremlin'in rol aldığını belirtmişti.

(T24)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.