Ukrayna'da Rus saldırılarıyla 263 çocuk hayatını kaybetti!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’da işgalci Rus ordusunun saldırılarıyla çocuklar ölmeye devam ediyor. Rus işgalcilerin 104 gündür sürdürdüğü saldırılar ile Ukrayna’da toplamda 263 çocuk hayatını kaybetti. Ayrıca bin 940’tan fazla eğitim kurumu zarar gördü.

Ukrayna’da, işgalci Rus ordusunun saldırılarının bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Ukrayna Başsavcılığından bugün yapılan açıklamada, Rus saldırıları nedeniyle toplamda 730’dan fazla çocuğun zarar gördüğü bildirildi. Açıklamaya göre Rus saldırılarında 263 çocuğun hayatını kaybettiği ve en az 467 çocuğun yaralandığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, işgal altında bulunan ve aktif çatışmaların devam ettiği bölgelerde incelemelerin yapılmasının şu an için imkansız olduğu ifade edilerek, Rus ordusunun saldırılarında zarar gören nihai çocuk sayının belirlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi.

UKRAYNA’DA 184 EĞİTİM KURUMU TAMAMEN YIKILDI

Bununla birlikte, açıklamada Rus ordusunun saldırılarında bin 940 eğitim kurumunun hasar gördüğü ve bunlardan 184’ünün tamamen yıkıldığı aktarıldı.

RUSYA UKRAYNA’YA SAVAŞ BAŞLATTI

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta üçüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Yalnızca Buça kentinde 410 sivil sokaklarda Rus işgal güçleri tarafından katledilmiş halde bulundu. İrpin, Mariupol gibi işgalci Rusya’nın ağır katliamlara imza attığı şehirlerden bilgiler toplanmaya devam ediyor.

Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor. Rus ordusu savaşın 3’üncü ayında Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin açıklamasına göre, Ukrayna’da her gün 2 çocuk hayatını kaybediyor ve 4 çocuk yaralanıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.