Ukrayna'da 55 yıldır planlanan o köprüyü, Türk firması 8 ayda faaliyete geçirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’daki Türk firması 55 yıldır yapılması planlanan Zaporijya Köprüsü projesini 8 ayda hayata geçirdi. Köprü, Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy’ın katılımıyla kullanıma açıldı.

Ukrayna’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Türk inşaat şirketi Onur Group, Zaporijya kentinde 55 yıldır yapılması planlanan köprü projesini tamamladı. Ukrayna Devlet Başkanı Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy dün Zaporijya kentinde Türk firmasının yaptığı Zaporijya Köprüsü’nün açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Zelenskıy, köprünün 1965’ten beri yapılmasının planlandığını dile getirdi. Zelenskıy, Nisan ayında başlanılan ve 8 ay gibi kısa bir sürede açılış gerçekleştiren proje için Türk iş adamlarına övgülerde bulundu.

TAMAMI 27 KÖPRÜDEN OLUŞAN PROJENİM İLK ETABI TAMAMLANDI

Tamamı 9.1 kilometrelik 27 köprüden oluşan projenin ilk etabı olan 2.3 kilometrelik kısmı tamamlanarak kullanıma açılmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.