Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Cephede her gün 60-100 arası askerimiz ölüyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, her gün cephede 60 ile 100 arasında Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini ve 500’e yakın askerin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın başlattığı savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin sayısına dair açıklamada bulundu. ABD merkezli Newsmax televizyon kanalına konuşan Zelenskıy, “Durum çok zor. Her gün cephede 60-100 askerimiz kaybediyoruz ve yaklaşık 500 kişi çatışmalarda yaralanıyor. Bu yüzden savunma hattımızı koruyoruz. En zor durum Ukrayna’nın doğusunda ve Donetsk ve Lugansk bölgelerinin güneyinde gerçekleşiyor” dedi.

“BAZI LİDERLER PUTİN’İ SAVUNMAYI BIRAKMALI”

Rusya’nın savaşı kazanmaması ve Rus ordusunun Ukrayna’da işlediği katliam nedeniyle dünyanın Putin’i savunmaması gerektiğini vurgulayan Zelenskıy, “Şu an Putin neredeyse izole edildi. Ama dünya hep ona bir şans veriyor çünkü yaptırımlar tam olarak uygulanmıyor. Rus lidere durumdan bir çıkış yolunun sunulması gerektiğini söyleyen bazı liderler var” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ BAŞLATMAK BİR ZAYIFLIKTIR”

Putin ve Rusya’nın zayıflığının, sadece Ukrayna’yı tam olarak işgal edememiş olmalarından değil aynı zamanda kendisini cumhurbaşkanlığından uzaklaştırma girişimlerinden de belli olduğunu belirten Zelenskıy, “Bir ülkenin liderini öldürme girişimleri bana göre bir zayıflıktır. Oturup müzakere edememek de bir zayıflıktır. Savaş başlatmak da bir zayıflıktır ve onlar bu zayıflığı gösterdiler. Bir ülkeyi işgal altına alamamanız zayıflıktır. Aynı zamanda bir ülkenin liderinin ailesine zarar vermek istemeniz bu bir siyasi acizliktir” değerlendirmesini yaptı.

RUSYA, UKRAYNA’YA KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta üçüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Yalnızca Buça kentinde 410 sivil sokaklarda Rus işgal güçleri tarafından katledilmiş halde bulundu. İrpin, Mariupol gibi işgalci Rusya’nın ağır katliamlara imza attığı şehirlerden bilgiler toplanmaya devam ediyor.

Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor. Rus ordusu savaşın 3’üncü ayı geride kalırken, Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.