Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrına Vereşçuk: "Sputnik V aşısını tanımıyoruz ve Rus aşılarına ihtiyaç duymuyoruz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs salgını sonrası ortaya çıkan aşı çalışmalarıyla beraber pek çok devlet ve kuruluş insanları aşıya teşvik etmek için çalışıyor. Ukrayna devleti, Rusya Federasyonu’nun geliştirdiği “Sputnik V” aşısını tanımadıklarını bildirdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk, aşı kapsamında vatandaşlarına dünya aşılarını sağlamaya devam ettiğini söyledi. Ayrıca Rus aşıları ile ilgili, Vereşçuk, “Sputnik V ve Sputnik Light aşısını tanımıyoruz.” ifadelerini kullandı. Vereşçuk, Ukrayna vatandaşlarına dünyada tanınan Kovid-19 aşılarının karşı aşılarını sağladığını kaydetti. Özellikle, aşı olma konusunda vatandaşların giriş-çıkış kontrol noktalarında aşı yaptırabileceğini duyurdu.

UKRAYNA: RUS AŞISINI TANIMIYORUZ VE İHTİYAÇ DUYMUYORUZ

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk, “Rus aşısını tanımıyoruz ve ihtiyaç duymuyoruz. Vatandaşlarımızın giriş çıkış kontrol noktalarında aşı yaptırma imkanın sağlıyoruz. Örneğin. Çongar, Kalançak ve Stanitsa Luganskaya da gelebilir ve aşı yaptırabilir.” dedi. Ayrıca Vereşçuk, Ukrayna devletinin uluslararası kabul görmüş aşıları sağlayacağını da dile getirdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ayrıca geçen hafta Kırım idari sınırındaki Çongar, Kalançak ve Stanitsa Luganskaya kontrol noktalarından geçen 718 vatandaşın aşılandığını söyledi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.