Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Çobanoğlu’na silahlı saldırı!

Ukrayna, Kıyiv bölgesinde Rus işgalcilere ait Kinjal hipersonik füzesini düşürdü.

Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına bugün kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlenerek ateş açıldı. Saldırıda can kaybının olmadığı bildirildi. Diplomatik kaynaklar saldırı nedeniyle büyükelçilik aracında hasar meydana geldiğini aktardı.

SUDAN'DA TÜRKİYE'NİN TAHLİYE UÇAĞINA SALDIRI

Türkiye'nin Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Nisan 2023 tarihinde Sudan'da mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Sudan'a giden Türkiye'ye ait C-130 tahliye uçağına, hafif silahlarla saldırı gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Sudan'daki vatandaşlarımızı tahliye için Wadi Sayidna’ya giden C-130 uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle iniş yapmış, personelden yaralanan olmamıştır." ifadeleri yer almıştı.

SUDAN'DA ORDU İLE HDK ARASINDA ÇATIŞMA

Sudan'ın başkenti Hartum'da ve çeşitli şehirlerde, 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını ve bu esasa göre davranılacağını bildirmişti. 

Sudan Sağlık Bakanlığının aktardığı bilgiye göre ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda Nisan ayı sonuna kadar ülke genelinde 500'den fazla kişi öldü, 5 bine yakın kişi yaralandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.