Türkiye ve Azerbaycan'ın "Mustafa Kemal Atatürk 2021" tatbikatı tamamlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin, Azerbaycan’da ortak düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk 2021” ortak askeri tatbikatının tamamlandığını duyurdu. 28 Haziran’da başlayan ortak tatbikatta 600 asker görev aldı.

Türkiye ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin, Azerbaycan’da düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk 2021” ortak askeri sona erdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün temel amacı iki ülke ordularının muharebe harekatları sırasında etkileşimini, komutanların karar verme ve yönetim becerilerini geliştirmek olan tatbikatta birlikler, tüm görevleri başarıyla tamamladığını duyurdu. 28 Haziran’da başlayan ortak tatbikatta 600 asker görev aldı. Tatbikatta yaklaşık olarak 40 tank ve zırhlı araç, 20’ye yakın top, 7 savaş ve personel helikopteri ile 50 araç yer aldı. Tatbikatta temsili düşman hedeflerine taarruzlar gerçekleştirildi, hedefler atışlar yapılarak imha edildi. Tatbikatta başarı gösteren askerlere üst düzey subaylarca çeşitli ödül ve hediyeler takdim edildi.

  • QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.