Tesla insansı robotunu tanıttı: İnsanlar için tehlikeli ya da sıkıcı işleri yapabilecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gelecek yıl piyasaya sunulması planlanan robotu tanıtan Elon Musk, 'Çok hızlı olmayacak şekilde tasarlanacak. İnsanların ondan kaçabilmesi gerek. Umarım buna gerek kalmaz ama ne olacağı bilinmez' dedi.

Dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla tarafından geliştirilen ‘Tesla Bot’ isimli insansı robotun (humanoid) prototipi önümüzdeki yıl piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

Şirket tarafından düzenlenen Yapay Zeka Günü‘nde konuşma yapan Musk, robotun üretiminde yarı-otonom elektrikli otomobillerindeki teknolojinin aynısını kullanacaklarını söyledi.

‘Tehlikeli ya da sıkıcı işleri yapabilecek’

Yeşil Gazete'de yer alan habere göre, robotun insanlar için tehlikeli ya da sıkıcı olabilecek birbirini tekrarlayan temel hareketleri yapabileceğini kaydeden Musk, beş parmaklı ellere sahip olacak siyah-beyaz renkli robotun yaklaşık 177 santimetre boyunda ve 57 kilo ağırlığında tasarlandığını açıkladı.

Robotun sekiz kamera ve otonom çalışan bir bilgisayarla donatılacağını belirten Musk, “Kafasında, gerekli bilgileri içeren bir nevi ekran bulunacak. Ama onun dışında temelde otopilot sistemiyle donatılmış olacak. Onunla konuşabilecek ve ‘Lütfen şu vidayı al ve tornavida ile otomobile monte et’ diyebileceksiniz. Bunu yapabilecek durumda olması gerekiyor” dedi.

‘İnsanlardan daha yavaş koşacak’

Robotun “yumuşak huylu” bir yapıda olacağını belirten Elon Musk “Çok hızlı olmayacak şekilde tasarlanacak. İnsanların ondan kaçabilmesi, onu kontrol altına alabilecek olması gerek. Umarım buna gerek kalmaz ama ne olacağı bilinmez” diye konuştu.

Robotların insanların fiziksel işlerini aşamalı olarak üstleneceğine inandığını belirterek “Gelecekte fiziksel işler insanlar için bir seçenek haline gelecek. Fiziksel işleri yapmak istediğinizde yapabilirsiniz ama yapmak zorunda olmayacaksınız” dedi.

Temel gelir vizyonunun bir parçası

Bunun ekonomi üzerinde de derin etkileri olacağını belirten Musk, “ekonominin temelde işgücüne dayandığı göz önünde bulundurulduğunda gelecekte ekonomi açısından sınırların da tamamen kalkabileceğini” söyledi.

Uzun vadeli vizyonun, insan emeği ağırlıklı görevlerin çoğunu değiştirmek ve sonuçta ‘evrensel temel gelir’ merkezli bir sistemin hayata geçirilmesi olduğunu belirten Musk, Tesla Bot’un bu vizyonun önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Evrensel temel gelir her insana çalışsa da çalışmasa da asgari standartlarda hayatını sürdürebilecek kadar bir ödeme yapılması anlamına geliyor.

Anahtar Kelimeler:
RobotTeslaInsansı Robot
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.